LGS 2022 At sorusu cevabı

5 Haziran Pazar günü gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı sonrası gündeme gelen 'at' sorusu milyonlarca öğrencinin kafasında soru işareti oluşturdu. Türkçe soruları arasında yer alan atlı sorunun cevabı merak konusu oldu. 2022 LGS atlı sorunun cevabı nedir? 2022 LGS atlı soru hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

06.06.2022-09:54 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-09:54) LGS 2022 At sorusu cevabı

Milyonlarca 8.sınıfın girdiği LGS için terle akıtan milyonlarca öğrenci sınav sonrası Türkçe'de ye alan atlı soruyu araştırmaya başladı. Kafaları karıştıran atlı sorunun cevabı merak edilirken kısa süre içerisinde sosyal medyada gündeme geldi. 2022 LGS at sorusunun cevabı nedir? İşte at sorusunun cevabı haberimizin devamında

2022 LGS Türkçe at sorusu

1 milyondan fazla öğrencinin girdiği LGS sonrası öğrenciler kafalarına takılan at sorusunu araştırmaya başladı. Türkçe'de yer alan at sorusunun cevabı merak konusu oldu. Resimde atların çeşitli yürüyüş stilleri vardır. Kenter yürüyüşünde atın ayak hareketlerinin aşamaları şöyledir:

1.aşama: Arka ayaklarından biri, mesela sol arka ayak, yere basar ve atı öne doğru ilerletir. Bu durumda ise diğer 3 ayak havadadır ve ileri doğru seyir alır. 

2.aşama: Sağ arka ve çaprazındaki ayak yere basar, aynı zamanda ise diğer ayaklar havadadır. 

3.aşama: Ön sağ ayak yere temas ederken çaprazındaki ayak yere basmaktadır. 

4.aşama: At kısa bir süreliğine de olsa havada asılı kalır. Bu sırada ise atın ayakları uzatılmış vaziyette değil, bükülü vaziyettedir. 

Bu hareketler aynı döngüde devam eder. 

Buna göre, aşağıdaki görsellerde hangisi 'kenter yürüyüşü'nün numaralanmış aşamalarından herhangi birine ait olamaz? 

Sorunun cevabı: LGS Türkçe bölümünde yer alan bu sorunun cevabı 'A' şıkkıdır. 

2022 LGS at sorusu

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal