Koronavirüste yeni dalga kapıda: Bakan Koca tarih vererek uyardı

Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalana Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dikkat çeken açıklama. Bakan Koca, koronavirüste yeni bir dalga olabileceğini belirterek tarih verdi. İşte Fahrettin Koca’nın o açıklaması.

06.09.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 06.09.2022-17:13)

İlk olarak Çin’de 2019 yılında görülen ve daha sonra hızla tüm dünyaya yayılan, en büyük küresel salgınlardan biri olan koronavirüs, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Geliştirilen tedavi yöntemleri ve aşılar sayesinde kontrol altına alınan salgında, normalleşme süreci başlamış ve maske, mesafe gibi önlemler kaldırılmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Kovit-19 testi pozitif çıkan Bakan Koca’dan koronavirüs hakkında yeni bir açıklama geldi. Bakan Koca, bazı hastanelerde Kovid klinikleri ve yoğun bakımların tekrar kapanmaya başladığını anlatan Koca, bunun yeni bir dalganın olmayacağı anlamına gelmeyeceğini belirterek, "Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım, aralık gibi yeniden olabilir. Artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. " dedi.

Koronavirüste yeni dalga 

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme dair merak edilenleri cevapladı. Geçtiğimiz haftalarda virüse yakalanan Bakan Koca, salgının hafif bir şekilde atlattığını dile getirerek, "Sadece bir gün hafif bir boğaz ağrısı oldu. Negatife dönmesi bir hafta sonra oldu. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol sıvı aldım." dedi.

Son zamanlarda vakalarda düşüş yaşandığı, bazı hastanelerin kovit klinikleri ve yoğun bakım ünitelerinin kapanmaya başladığına dikkat çeken Bakan Koca, "Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek. Ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Bu dalgadan sonra önce Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım, aralık gibi yeniden olabilir. Artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Daha çok korumamız gereken, ileri yaşlarda ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni dönemin gribi artık Kovid." ifadelerini kullandı. 

"Kısıtlama şu an söz konusu değil"

Okulların açılması ve bazı hastanelerde kovit-19 kliniklerinin kapanması hakkında üzerine herhangi bir kısıtlama gelir mi sorusuna cevap veren Koca, "Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecek." yanıtını verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal