Asırlardır kullanılıyor, faydası saymakla bitmiyor: Kiraz sapı çayı nedir, nasıl hazırlanır? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?

Bitkisel tedavi anlamında akla gelen ilk ürünlerden birisi olan kiraz sapı çayı asırladır kullanılıyor. Sayısız faydaya sahip olan kiraz sapı çayının nasıl yapıldığı ve faydalarının neler olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Kiraz sapı çayı nedir, nasıl hazırlanır? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir? Soruların yanıtları haberimizde...

06.09.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 06.09.2022-11:52) Asırlardır kullanılıyor, faydası saymakla bitmiyor: Kiraz sapı çayı nedir, nasıl hazırlanır? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?

Yüzyıllardır insan sağlığının dostu olan ürünlerden birisi olan kiraz sapı çayı, başta C vitamini olmak üzere E vitamini ve K vitamini barındırır. Yeterli miktarda potasyum, magnezyum, lif ve antioksidan içeren bitki melatonin ve serotonin gibi biyoritmi düzenleyen antioksidanlara da sahiptir. Sayısız faydaya sahip olan kiraz sapı çayının nasıl yapıldığı ve faydalarının neler olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Kiraz sapı çayı nedir, nasıl hazırlanır? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir? 

Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir? 

Tam bir sağlık deposu olan kiraz sapı çayının bilinen faydaları şu şekilde:

Kiraz sapı çayı

Vücuttaki toksinleri atar

Kanı temizler

Kalp ve damar sağlığını korur

İltihapları kurutur

Böbrek taşının atılmasına yardımcı olur

Bağırsakları düzenler

Kabızlığa iyi gelir

Romatizma tedavisine iyi gelir

Antioksidan özelliği bulunuyor

Doğal sakinleştirici

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Selülitleri yok ediyor

Ağrı kesici ve kas gevşetici özelliği vardır.

Kiraz sapı çayı nasıl hazırlanır?

Bitki çayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, suyun kireçsiz ve klorsuz olmasıdır. Gerekli suyu hazırladıktan sonra ilk olarak kaynamış suyun içerisine 

bir tutam kiraz sapı atıp beş dakika daha kaynatın. Altını kapatıp bir süre dinlenmesine müsaade edin. Daha sonra süzerek içebilirsiniz. Aç karnına ve gece tüketilmesi gereken durumlarda ihtiyaca göre ve uzman önerileriyle kullanılması tavsiye ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal