Su içerek kilo vermek mümkün: Sirkeli su diyetinin faydaları neler, nasıl yapılır?

Sabahları aç karnına sirke su içilmesini neredeyse bütün diyetisyen önermektedir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen herkesin uygulaması gereken elma sirkeli su, metabolizmayı hızlandırarak kalıcı kilo vermeye yardımcı olur. Peki, sirkeli su diyeti nasıl uygulanır? Sirkeli su nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

26.07.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 21.11.2023-16:28)

Kısa sürede etkili ve kalıcı kilo vermeyi isteyenlerin ilk başvurması gereken yöntem sirkeli sudur. Özellikle metabolizmayı hızlandırması ve vücuttaki yağları kısa süre içinde yakması bu diyeti popülerleştirmektedir. Uzmanlar, kilo vermek isteyenlerin daha kısa sürede sonuç almaları için diyet ve egzersizlerin yanında sirkeli su tüketmelerini öneriyor.

Sirkeli suyun faydaları nelerdir?

Sabahları aç karnına bir bardak sirkeli su içmek, metabolizmayı hızlandırır. Bunun sonucunda kabızlık sorunu ortadan kalkarak bağırsaklar daha hızlı çalışır. Sirkeli su diyetinin faydaları şu şekildedir:

- Dengesiz, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıkları vücutta su birikmesine sebep olur. Bundan dolayı da kişi olduğundan daha kilolu görünür. Sirkeli su diyetiyle iki üç gün içinde vücutta biriken bütün ödem atılır.

- Sirkeli su, güçlü bir ödem söktürücü olduğundan vücuttaki toksinler kolaylıkla atılır.

- Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan sirkeli su, kabızlığın neden olduğu şişkinliği giderir. Bağırsak hareketlerini hızlandırarak vücutta oluşacak ödem ile şişkinliği engeller.

- Sirkeli su, besinlerin yağa dönüşmesini engelleyerek, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaynaklanan vücuttaki yağları kısa sürede kalıcı olarak yakar.

- Bölgesel zayıflamaya etki eden sirkeli su, özellikle bel ile karın bölgesin kısa süre içinde eritir.

- Kan şekerini dengeleyen sirkeli su, sabahları aç karnına tüketildiğinde bütün gün oluşan aniden acıkmaları engeller. Ayrıca kontrolsüz yemek tüketiminin de önüne geçer.

 sirkeli su diyeti

Sirkeli su ile zayıflama

Sirkeli su diyetinin uygulanması sadece bazı sağlıklı alışkanlıkları kazanmakla gerçekleşir. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi isteyenler gün içerisinde ambalajlı ve yağlı besinlerden uzak durarak egzersiz yapmalı.

Göbek yağlarını eritmek ve yağdan kilo kaybetmek için elma sirkesi ile tarçın kürü tavsiye edilmektedir. Bu kür için malzemeler şunlardır:

- Bir yemek k. elma sirkesi

- Yarım çubuk tarçın

- 250 mililitre su

Hazırlanışı

Çubuk tarçını suya atarak kaynatın. Kaynamaya başladığında altını kapatarak soğumasını bekleyin. Soğuduğu zaman elma sirkesini de koyarak sabahları aç karnınıza tüketin.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal