İngiltere'de sağlık sistemi çöküyor! Hastaların güvenliği riskte

Eski Sağlık Bakanı Jeremy Hunt'ın başkanlığını yaptığı İngiliz Parlamentosunun Sağlık ve Sosyal Bakım Komisyonunun hazırladığı raporda, İngiltere'de 12 bin doktor, 50 bin hemşire ve doğum uzmanı açığı bulunduğu, bunun 'bu zamana kadar ülkenin sağlık sistemindeki en ağır personel krizi' olduğu ifade edildi.

25.07.2022-17:14 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-17:33) İngiltere'de sağlık sistemi çöküyor! Hastaların güvenliği riskte

Raporda, sağlık sektöründeki çalışan açığı problemine çözüm bulunmasının Başbakan Boris Johnson'ın ardından göreve gelecek başbakanın en büyük önceliği olacağı vurgulandı.

Covid-19 salgınıyla ilgili olan planlar riske girebilir

Sağlık sektöründeki problemin çözülememesi, gerekli adımların atılamaması halinde gelecek dönemde Covid-19 salgınıyla ilgili olan planların riske girebileceği kaydedilirken raporda şunlar ifade edildi: '"NHS'deki sürekli olarak personelin yetersiz olması, personel ve hasta güvenliği için ciddi bir risk teşkil ediyor. Bu durum, hükümetin bununla mücadele etmek için uzun vadeli bir planının olmamasıyla daha da kötüleşmektedir.' denildi.

500'den fazla doğum uzmanı istifa etti

500'den fazla doğum uzmanı istifa etti

İngiltere'de 2021 ve 2022 yılları arasında mart ayları döneminde 500'den fazla doğum uzmanının istifa ettiği yazılan raporda, daha önce İngiliz Hükümeti'nin 'toplam pratisyen hekim sayısının 6 bin artırılması' yönündeki açıklamasının gerçekleştirilmesinin zor olduğu söylendi.

Uzun Vadeli planlar başladı 

İngiliz Hükümeti'nden yapılan açıklama da sağlık sektöründe çalışan sayısının giderek arttığı ve İngiliz Ulusal Sağlık hizmetlerinin daha fazla istihdamın oluşturulması için uzun vadeli çalışmalar yapıldığı kaydedildi.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal