Zirveden Gelen Buz Gibi Lezzet Kar Helvası Nasıl Yapılır?

Ülkemizin güney illerinde daha sık rastladığımız kar helvası, yazın ortasında tarif edilemez bir lezzetle buz gibi ferahlık sağlıyor. Mutlaka tadılması gereken soğuk tatlılar arasında yer alan kar helvası nasıl yapılır? Kar helvasını nerede yemek gerekir? Kar helvası hakkında bilmek istediklerinizi sıraladık.

30.04.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-13:26)

Kar helvası, ülkemizin güney illerde rastlanan bir tatlı çeşitidir. Aydın Nazilli'de daha sık rastlayabileceğimiz kar helvası genelde seyyar satıcılar tarafından sokak aralarında ve parklarda satılmaktadır.

KAR HELVASI NASIL ELDE EDİLİR?

Bardak veya kaselere koyulan kar, üzerine meyve şurubu (kızılcık, vişne, nar, üzüm pekmezi) döküldükten sonra iyice çalkalanıp, karıştırılır. Türkiye'nin güney bölgelerinde meşhur olan Bici bici ve Karsambaç hazırlanışı ve içerisindeki malzemeler açısından aynı tatlıdır. Kar helvası, kar ve meyve şerbetleriyle hazırlanır. Temiz karların toplanmasıyla yapılabileceği gibi, buz kalıplarının tıraşlanması sonucu da elde edilir.

Malzemeler:

Kar (eğer bulunamazsa buzluktan kalıp halindeki buzları rondodan geçirerek elde edebiliriz), meyve şurubu (kızılcık, vişne veya pekmez tercihinize göre ben kızılcık şurubu.

Yapılışı:
 
Temiz ve tane tane olmuş kar veya olmadığı durumda buzdolabında dondurulmuş buz parçalarını rondodan geçirin. Elde edilen karın üzerine tercihe göre meyve şurubu ekle ve iyice ezilerek karıştırın. Kar parçalarının ağızda kıtır kıtır olması enfes bir tat sunar.
 
Afiyet olsun.
 
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal