24 Mayıs 2019
  • Istanbul 19°
  • Ankara 13.33°
  • Izmir 18°
İmsak 03:41
Güneş 05:32
Öğle 13:06
İkindi 17:03
Akşam 20:30
Yatsı 22:13
BIST84.596
Dolar6,121
Euro6,8458
Altın252,79

Firik Pilavı Nasıl Yapılır? Firik Pilavı Tarifi

Firik bulguru ile hazırlanan firik pilavını denediniz mi? İçerisinde yeşil mercimek, bulgur ve firik bulunan bu pilavı hala tatmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Farklı pilav tarifleri arayanlar için firik pilavı tarifi iyi bir tercih olacaktır. İşte firik pilavı tarifi.

Firik Pilavı Nasıl Yapılır? Firik Pilavı Tarifi

Firik pilavı, firik bulguru ile yapılır ve geçmişi M.Ö 2000 yıllarına, Ortadoğuya dayanır. Hasat zamanından erken toplanıp ateş üstünde nemi alınan firik bulgurunun isli bir tadı vardır. İşte firik bulguru tarifi... 

FİRİK PİLAVI TARİFİ

Malzemeler: 

-1 su bardağı bulgur
-Yarım su bardağı firik bulguru
-Yarım subardağı haşlanmış mercimek
-1 adet soğan
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 tatlıkaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızıbiber
-Kurunane

Firik Pilav Hazırlanışı

-Öncelikle soğanı küpler halinde doğrayın.
-Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup soğanları kavurun.
-Domates ve biber salçasını ekleyin ve ardından firik ve bulguru da katarak karıştırmayı sürdürün.
-Daha sonra 2,5 su bardağı sıcak su, tuz, kırmızı biber ,nane ve karabiber ekleyip, pişirin.
-Pilavınız suyunun yarısını çekince haşlanmış mercimekleri de ekleyin.

Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.