Taze Bakla Köftesi Nasıl Yapılır? Taze Bakla Köftesinin Tarifi

Bakla sevmeyenlere bile sevdirecek taze bakla köftesi tarifini denediniz mi? Bakla köftesi, özellikle sıcak havalarda sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biri olacaktır. İşte taze bakla köftesi tarifi...

Taze Bakla Köftesi Nasıl Yapılır? Taze Bakla Köftesinin Tarifi

Taze baklanın salatası ya da haşlaması mutlaka yapılıp sofralarda sunulmuştur. Peki taze bakla köftesini denediniz mi? İşte sizler için harika bir tarif.

TAZE BAKLA KÖFTESİ  

Malzemeler:

-250 gram taze bakla
-1 adet orta boy havuç
-1 adet yumurta
-1 diş sarımsak
-1 adet küçük boy soğan
-3 yemek kaşığı un
-3 tutam dereotu
-3 tutam maydanoz
-Karabiber
-Tuz

Kızartmak için;

-Sıvı yağ

Hazırlanışı

-Baklanın başlarını bıçak ile kesin ve ortadan ikiye bölüp yıkayın.
-Havucu 3-4 parçaya bölün ve derin bir tencereye taze baklaları, havucu koyun. Üzerine su ve tuzu ekleyin, yumuşayıncaya dek haşlayın.
-Haşladığınız baklaların ve havucun suyunu süzdürün. Mutfak robotuna koyun 2-3 saniye karıştırın.
-Ardından parçaladığınız malzemeleri karıştırma kasesine koyun.
-Üzerine yumurtayı kırın. Maydanoz ve dereotu ilave edin. Rendelenmiş sarımsak ve soğanı da ekleyin.
-Son olarak tuz, karabiber ve unu ekleyin güzelce karıştırın.
-Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup tavayı kızdırın. 
-Hazırladığınız taze bakla karışımdan ceviz iriliğinde parçalar alın ve elinizle şekil vererek önlü arkalı kızartın.
-Köftelerinizin fazla kalın olmamasına özen gösterin. 
-Pişen taze bakla köftesini servis tabağına aldıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak yoğurt eşliğinde sofraya getirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri