Soğan Halkaları Tarifi

Fast foodun yanında tüketilen ve çok sevilen Fransız yiyeceği soğan halkasını siz de artık evinizde yapabilirsiniz.

Soğan Halkaları Tarifi

Dışardan satın almak yerine evde yapıp aparatif olarak tüketebileceğiniz nefis soğan halkalarının tarifini hazırladık.

MALZEMELER

3 sarı soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

2/3 su bardağı süt

1.5 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un

1 yumurta

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçeği yağı

NASIL YAPILIR?

Sos için un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu ve yumurtayı mikserle boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Soğanları halka şeklinde kesin. Halkaların kalınlığının ortalama 1 cm olmasına dikkat gösterin. Soğanları soğuk su dolu bir kasede 20 dakika dinlendirin. Halkaları düzgün bir biçimde birbirinden ayırıp kağıt havluyla kurulayın. Soğan halkalarını sosa batırın. Derin bir tencerede ayçiçeği yağını güzelce ısıtın. Halka soğanları kızartıp sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR