Sivilcelerden Kömür Maskesiyle Kurtulun

Evinizde hazırlayabileceğiniz kömür maskesiyle sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. Sivilceli ciltler, genellikle hassastır ve uygulanan her maske işe yaramayabilir. İşte size sivilceleri kurutan ev yapımı kömür maskesi...

01.01.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-16:51)

Kömür bazlı maskeler sivilce ve yara izlerinden kurtulmanın en iyi yollarından biridir. Sivilceli bir cilde sahipseniz bu maske tam size göre…

KÖMÜR MASKESİ NASIL YAPILIR

Aktif kömür, akne ve siyah noktalara neden olan aşırı yağı ve diğer yabancı maddeleri mıknatıs gibi çeker. Aktif kömürün diğer bir faydası, daha az kurumaları ve benzol peroksit gibi akne karşıtı bileşenler gibi yanma hissi vermemeleridir. Ayrıca cilde parlak bir görünüm verir.

MALZEMELER

  • 3 çay kaşığı Hint kili
  • 5 çay kaşığı kömür tozu
  • 3 çay kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı su

HAZIRLANIŞI

Hint kili, kömür tozu ve elma sirkesini cam bir kasenin içerisinde suyu ekleyerek kremsi bir macun haline gelene kadar karıştırın. Karışımın çok kuru olduğunu düşünüyorsanız, istediğiniz tutarlılığa ulaşana kadar birkaç damla daha su ekleyin. Maskeyi sürmeden önce yüzünüzü iyice yıkayın ve kurulayın. Maskeyi tabaka halinde yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 dakika bekleyin ve ılık su ile yıkayın.

NOT: Bu maskeyi hazırlarken metal bir kaşık ve metal kap kullanmayın. Çünkü metal, kil ve kömürün bazı yararlarını azaltabilir. Kalan karışımı kapaklı bir kutuda saklayabilir, daha sonra birkaç damla su ekleyerek yeniden kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal