Saf Gül Suyunun Ciltteki Mucizeleri

Mevsimsel değişikler, yaşadığınız stres ve bununla beraber cildinizde kullandığınız ürünlerde değişiklikler yapmanız cildin hasar görmesine neden olabilir. Özellikle yorgun olduğunuzda cildi temizlememek sivilce oluşumunu tetikler. İşte cilt sağlığınızın için yapmanız gerekenler...

13.07.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-09:57) Saf Gül Suyunun Ciltteki Mucizeleri

Cildimiz bizim için önemlidir. Beslenme düzeninin bozulması, gün içinde yaşadığınız stres ya da maruz kaldığınız hava kirliliği de cildinizde sivilce oluşumuna neden olabilir. Bunun için yapmanız gereken ise cildinizi düzenli olarak temizlemeye özen göstermenizdir.

CİLTTE SİVİLCE NEDEN OLUŞUR?

Ciltteki sivilce oluşumunu ana nedeni aslında yağ bezlerinin fazla çalışmasından dolayı oluşan sebumun fazla olmasından kaynaklıdır. Sebumun fazla olması demek iltihaplı sivilcelerin oluşması demektir.

Özellikle yaz aylarının gelmesi yoğun terlemelere neden olmasından kaynaklı olarak yüz bölgesinde sivilce oluşumunu tetikler. Bunun yanında yüzünüzde kızarıklıklar da görünmesi muhtemeldir. Cildinizde oluşan bu kızarıklık belli bir süre sonra kalıcı hale gelerek gül hastalığına neden olabilmektedir.

CİLT SAĞLIĞIMIZI NASIL KORURUZ?

Cilt sağlığını korumak için yapmanız gereken ilk şey düzenli olarak cildi temizlemektir. Cilt bakımı yaparken de fazla abartmamaya özen göstermek gerekir. Sivilce problemi yaşayan insan çok fazla cilt temizliği yapması gerektiğini düşünerek bu sefer cildine zarar verebilir.

Cilt temizliğinde kullandığınız toniklerin özellikleri de sivilcelenme probleminin geçmesi açısından önemlidir. İçeriğini temiz olan ve özellikle cilt türünüze uygun olacak şekilde temizleyiciler seçmeye özen göstermelisiniz. Hazır olarak kullanabileceğiniz ürünler gibi saf gül suyu da cildinizde mucizeler yaratacaktır. Gece gündüz düzenli olarak gül suyu kullandığınızda sivilcelerinizin azaldığını, cilt tonunuzun açıldığını daha yumuşak bir yapıda olduğunu göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal