Gül Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Gül suyu ile yapılan bakım maskeleri, her cilt tipine uygun olduğundan tercih sebebidir. Cildinizin ihtiyacına bağlı olarak gül suyunun içine katacağınız bazı doğal ürünler ile çeşitli bakım rutinleri oluşturabilirsiniz.

06.03.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-14:43)

Gül suyu ile yapılan bakım maskeleri, her cilt tipine uygun olduğundan tercih sebebidir. Cildinizin ihtiyacına bağlı olarak gül suyunun içine katacağınız bazı doğal ürünler ile çeşitli bakım rutinleri oluşturabilirsiniz. Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu maskesi nasıl yapılır?

CİLT YENİLEYEN GÜL SUYU MASKESİ

Cildimizde biriken ölü hücreler temizlenmediğinde gözenekler tıkanır. Cilt, rahat nefes alamadığında da kendini yenilemekte zorlanır. Bu yüzden sağlığını ve canlılığını yitirmeye başlar. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz gül suyu maskesi ile cildinizi ölü hücrelerden arındırarak, derinlemesine temizleyebilirsiniz.

Gül suyu maskesi için gerekli olan malzemeler:

- Taze sıkılmış yarım limon suyu

- 5 yemek kaşığı maden suyu

- 5 yemek kaşığı doğal gül suyu

- 3 damla kadar gül yağı

- Temiz bir püskürtmeli şişe

GÜL SUYU MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

Bütün malzemeleri bir kabın içinde güzelce karıştırın. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yağ oranını azaltabilirsiniz ya da kuru bir cildiniz varsa biraz daha yağ ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı püskürtmeli bir şişeye aktarın. Maskeyi cildinize sıkarak 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayarak durulayın. Bu maskeyi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere uygulayabilirsiniz.

GÜL SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

- Cildi canlandırıcı etkisi bulunan gül suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Onarıcı bir etki sunan gül suyu her cilt yapısı için faydalıdır.

- Gül suyu içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde infeksiyonları tedavi edici bir fayda sağlar.

- Cilt sorunlarında antiseptik özelliği ile kullanılabilen doğal bir üründür.

- Gül suyunu göz altı morlukları için de kullanabilirsiniz.

- Ciltte oluşan kızarıklıklara karşı faydalı olan gül suyu ciltteki tıkanıkları açarak gözeneklerin rahatlamasına fayda sağlar.

- Gül suyu sivilce ve akne gibi sorunların ortadan kaldırılmasına fayda sağlar.

- Sabun ve bazı yüz temizleyicileri cildin pH dengesini olumsuz etkileyebilir. Gül suyu da cildin pH dengesini normale getirerek bozulmayı dengelemeye fayda sağlar.

- Gül suyu ciltteki kirlerin giderilmesini sağlar.

- Gül suyu antioksidan içeriği yardımı ile cildi sağlıklı tutarak yaşlanma ile mücadele eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal