Papaya Maskesi Nasıl Uygulanır?

Papayanın cilde pek çok faydası bulunduğu için yüz maskesi şeklinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Peki, papaya maskesi nedir? Papaya maskesi nasıl uygulanır?

17.01.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-18:11)

Papaya, C vitamini, flavonoidler, karotenoidler, mineraller, B vitaminleri ve lif içerir. Aynı zamanda antioksidan özelliklere de sahiptir. Cilde pek çok faydası bulunduğu için yüz maskesi şeklinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi 

Papayanın dörtte birini küçük parçalar halinde doğrayın. Papayayı yumuşak bir püre haline getirin. Püreye 1 yemek kaşığı bal ve yarım yemek kaşığı limon suyu ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir macun elde etmek için karışımı harmanlayın.

Kuru Ciltler İçin Papaya Maskesi

Papayanın dörtte birini doğrayın ve karıştırın. Hamura 2 yemek kaşığı sütü ekleyin. 1 yemek kaşığı balı karışım ile harmanlayın.

Normal Ciltler İçin Papaya Maskesi

Normal bir cildiniz varsa, yukarıdaki tariflerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Ayrıca etkilerini en üst düzeye çıkarmak için ilk tarife zerdeçal veya ikinci tarife salatalık suyu eklemeniz önerilir.

PAPAYA MASKELERİ NASIL UYGULANIR?

Kir ve ölü deri hücrelerinden kurtulmak için yüzünüzü nazik bir temizleyici veya ovalama ile yıkayın. Cildinizi yumuşak bir bezle kurulayın. Yüzünüze ve boynunuza maskeyi eşit bir şekilde uygulayın. Maskeyi 15 ila 20 dakika kurumaya bırakın sonrasında yüz maskesini ılık suyla durulayın.

Gözenekleri kapatmak için yüzünüze soğuk su serpin ardından cildinizi kurulayın ve nemlendirici uygulayın. Maskeyi haftada iki kez kullanabilirsiniz.

PAPAYANIN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

- Cilt durumunu iyileştirmeye yardımcı olur.

- Akne tedavisine yardımcı olur.

- Cilt elastikiyetini iyileştirir.

- Saçları beslemeye yardımcı olur.

- Enfeksiyonlara karşı mücadele eder. 

- Bağırsak sağlığını iyileştirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal