Saçların Fönlü Gibi Durması İçin Yapabilecekleriniz

Saçlarınızın fönlü gibi durmasını istiyorsanız evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntemle bu mümkün! Peki, saçların fönlü durması için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

02.09.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-17:32) Saçların Fönlü Gibi Durması İçin Yapabilecekleriniz

Sürekli saçlara fön uygulamak, saçların yıpranmasına ve kırılmasına sebep oluyor. Eğer saçlarınızın yıpranmasını istemiyorsanız evde uygulayacağınız bu yöntemlerle fönlü bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Saçlarınızı kurutma yöntemini değiştirerek istediğiniz bakımlı saçlara kavuşabilirsiniz. İşte fönlü görünüme sahip saçlar için yapılması gerekenler…

DÜZ VE İNCE TELLİ SAÇLAR

Saçlarınızı kendi kendine kurumaya bıraktığınızda sürekli dokunursanız şeklinin bozulmasına ve elektriklenmesine neden olursunuz. Diğer bir yaygın hata ise aşırı ince olmayan düz saçlara sahip olan kişilerin, saçlarının ağırlaşacağı korkusuyla; saçın ihtiyacı olan ürünü uygulamamaktır. Oysa güzel saçların gerçek anahtarı maksimum hacim ve hareket elde etmek için doğru ürünleri uygulamaktır.

DOĞAL DALGALI SAÇLAR

Saçlarınızda doğal dalgalar söz konusuysa, bu doğal dokuyu kaybetmemek için nemliyken gevşek bir şekilde örmeyi ya da gevşek bir topuz yapmayı denemelisiniz. Bu yöntemle saçlarınızın hem şekil almasını sağlayabilir hem de elektriklenmesinin engelleyebilirsiniz. Dalgalı ya da orta kalınlıkta saçlara sahipseniz kurumaya bırakmadan önce nemlendirici bir şampuan ve saç kremi kullanmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

KALIN TELLİ VE KIVIRCIK SAÇLAR

Çok yoğun ve kalın yapıda ürünler kullanmak kalın telli ve kıvırcık saç tiplerini düzleştirme eğilimi gösterir. Bukleleri aşağı doğru indiren ve hacimlerini kaybetmesine neden olan yoğun ve kalın yapıdaki ürünler üst üste yığılarak saçınızın şekil almasına engel olur. Bukleleriniz tamamen kuruduktan sonra geniş dişli bir tarak kullanarak, saç diplerinizi kabartabilirsiniz. Bu sayede saçınız daha hacimli gözükecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal