16.07.2020-11:14 (Son Güncelleme:28.03.2024-16:39)


1

Sizde ne zaman saç kestirmeye gitseniz istediğinizden daha kısa saçla çıkıyor olabilirsiniz. Bu görüntü sizi hüsrana uğratacaktır. Ama telaşlanmayın. Saç uzatmak için artık pahalı ürünler almanıza da gerek yok. Bu uygulamalar sayesinde saçlarınız hızlı bir şekilde uzayacaktır.



2

Nane Yağı

Nane Yağı

Kan dolaşımını hızlandıran, saç derisini besleyen ve bunlara ilave olarak saç derisindeki problemlerin yok olmasına yardımcı olan nane yağı saçın hızlı uzamasına katkı sağlayan bir bitkisel mucizedir. Saf halde kullanılmayan nane yağını badem yağı ya da zeytinyağı ile karıştırıp seyreltmelisiniz. Dilediğiniz yağ ile yaptığınız karışımı sonrasında saç derinize masaj yaparak uygulayın. 45 dakika bekleyin ve sonrasında saçlarınızı yıkayarak temizleyin. Haftada bir kez bu karışımı saçlarınıza uygulayabilirsiniz.



3

Susam Yağı

Susam Yağı

1 haftada saç uzatmaya yardımcı yöntemlerinden biri de susam yağıyla saç diplerine masaj yapmaktır. E vitamini açısından zengin olan susam yağı hızlı saç uzatmanın yanı sıra saç diplerinde oluşabilecek mantar hastalığını ve kepeklenme problemini de çözer. Bu yağı saçınıza doğrudan uygulayabilirsiniz. Haftada bir ya da iki defa saç diplerinize sürün.



4

Badem Yağı

Badem Yağı

Çinko, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri açısından son derece zengin olan badem yağının içeriğinde A, B, E ve K vitaminleri de yeterli seviyede yer alır. Duşa girmeden yarım saat önce saç diplerinizden başlayarak saçlarınıza badem yağı sürerek masaj yapın. Daha sonra bone ile saçlarınızı kapatın. 30 dakika sonra ılık suyla saçlarınızı yıkayın. Duştan sonra da badem yağını kullanabilirsiniz. Nemli saçlarınıza birkaç damla badem yağı uygulayın. Bu işlemden sonra durulamaya gerek yoktur, bu yöntem sayesinde saçlar dış etkenlere karşı da korunmak için önlem almış olursunuz.



5

Zeytinyağı

Zeytinyağı

En etkili doğal saç uzatma yağlarından birisi olan zeytinyağı, doğanın mucizevi bir getirisi olarak saç diplerini beslemenin yanı sıra kan dolaşımını da hızlandırarak saçların beslenmesi için ihtiyaç duyulan mineral ve vitaminlerin ihtiyaç duyulan bölgelere daha rahat taşınmasına olanak tanır. Saçların yapısını güçlendirmeye katkı sağlar. Tüm saçınıza yetecek kadar zeytinyağını bir kabın içerisinde ısıtın. Sonrasında saç diplerinize masaj yaparak tüm saçlarınıza zeytinyağını yedirin. Bunu yaptıktan sonra streç film veya duş bonesi gibi bir ürün yardımıyla saçlarınızı güzelce sarın. Bir saat kadar bekledikten sonra ılık su ile saçınızı zeytinyağından arındırın. Hafta iki ya da üç kez bu uygulamayı yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR