Cilde Parlaklık Katan Kivi Maskesi

Mutfağınızda yer alan pek çok ürünü cilt bakımında kullanabileceğinizi zaten biliyorsunuz. Ancak kiviyi kullanmak birçok kişinin aklına gelmez. Kivi, cilde doğal bir parlaklık katarak cildin daha genç gözükmesini sağlar. Peki, kivi maskesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

02.09.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-09:10) Cilde Parlaklık Katan Kivi Maskesi

Düzenli olarak yaptığınız cilt bakım rutininize kivi maskesini ekleme ne dersiniz? Vitamin ve mineral deposu olan kivi ile cildinizi beslerken aynı zamanda hak ettiği parlaklığı ona vereceksiniz! Son derece pratik ve kolay olan hazırlanışıyla cildiniz anında parlamaya başlayacak. İşte kivi maskesi için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…

KİVİDEKİ C VE E VİTAMİNİ CİLDE PARLAKLIK KAZANDIRIYOR

Doğal bir alkali olan kivi, sık tükettiğimiz asitli yiyeceklerin etkilerini önlemede yardımcı olur. Aktif, enerji dolu ve genç bir cilde sahip olmak, iyi bir pH dengesi bulunan bir vücutta mümkün olur. Kivinin içeriğinde bulunan C ve E vitaminleri cildin bozulmasını önler, antioksidan görevi gördüğü için cilt açısından mükemmel bir meyvedir.

CİLDİ NEMLENDİREN YARDIMCI: MUZ

Muzun içeriğinde bulunan potasyum, vitaminler ve su cildin beslenmesini sağlayarak nemlendirir, yumuşak, esnek ve kırışıksız bir hale getirerek güzelliğinize güzellik katar.

MALZEMELER

  • 1 adet kivi,
  • 1 adet muz,
  • 1 yemek kaşığı sade yoğurt.

NASIL HAZIRLANIR?

Kivinin kabuğunu soyduktan sonra bir kabın içerisine alın ve güzelce ezin. 1 soyulmuş muzu kiviye ekleyin ve onu da ezmeye başlayın. Kivi-muz karışımının içerisine 1 çorba kaşığı sade yoğurt ekleyin. Pürüzsüz bir macun haline gelmesi için iyice karıştırın.

Ardından hazırladığınız kivi yüz maskesini yüzünüze eşit miktarda yayın. Besin maddelerinin cildinize 20-30 dakika nüfuz etmesini bekleyin. Ilık suyun içerisine batırılmış yumuşak bir bez kullanarak maskeyi yüzünüzden yavaşça silin. Son olarak cildinizi suyla tamamen durulayın ve kurulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal