Cilt Bakımı ve Peeling

Cildimiz her zaman bakıma ihtiyaç duyar. Her gün kötü hava şartları ve makyaja maruz kalan cildimiz yıpranır. Her kadının ihtiyacı olan cilt bakımı için bir çok ürün vardır. Gerek mağazalarda satılan ürünler gerek evde yapabileceğimiz doğal ürünler olarak çeşitlendirilir.

16.07.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-14:19) Cilt Bakımı ve Peeling

Sağlıklı bir cildin sırrı cilt bakımını  düzenli olarak yapmaktan geçer. Cilt bakımı için neler yapılmalıdır? Temizleme, nemlendirme, maske yapmak, tonik uygulamak diye sıralanabilir. Peeling de cilt bakımında önemli rol oynar. Cildin ölü derilerden kurtulmasına ve gözenekleri küçültmeye yardımcı olur. Siyah noktalardan ve sivilcelerden kurulmak da cilt bakımı ve peeling yapmakla sağlanır.

CİLT BAKIMI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Her cilt tipi farklıdır. Kuru, yağlı yada karma olmak üzere farklı herkesin farklı cilt tipi vardır. Bu yüzden cilt bakımı yaparken cilt tipimizi biliyor olmamız çok önemlidir. Cilt tipine uygun bakım yapmak sağlıklı bir cilde kavuşmayı sağlar. Cilt tipiniz kuru ise mutlaka nemlendirme işlemini yapmanız gerekecektir. Yağlı bir cilde sahipseniz matlaştırıcı ve cildinizi arındıracak ürünler kullanmanız gerekmektedir. Cildiniz hassas ve hemen tahriş olan bir ciltse bakım yapmadan önce mutlaka cildinizin küçük bir kısmında deneyip zarar verip vermediğini görmek eğer cildiniz hassas bir ciltse cildinizi tahriş edecek ve kötü bir görüntü yaratacak.

CİLT BAKIMI VE PEELİNG HANGİ SORUNLARI ÖNLER?

Siyah nokta ve sivilceleri önlemek için kullanılır. Cilt bakımı ve peeling ölü derileri atmamıza ayrıca gözenekleri temizlemeye yarar. Temizlenmeyen gözenekler tıkanıp sivilce ve siyah nokta oluşumunu sağlar. Geniş gözenekleri önlemek için de cilt bakımı ve peeling çok önemlidir. Peeling uygulayarak temizlenmiş ve ölü derilerden arındırılmış bir cilt gözenekler açık olacağı için sıkılaştırmak için yapacağınız cilt bakımları cilde daha kolay işleyeceği için peeling yapmak oldukça önemlidir. Ciltteki renk eşitsizliklerini önlemeyi de sağlar. Ciltteki cansızlık sorununu ortadan kaldırır.

CİLT BAKIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Hayatta en değerli varlığımız cildimiz. Cildimize yatırım yapmak daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanmamızı sağlar. Dış etkilerle karşı karşıya kalan cildimiz çatlar yıpranır. Bunu engellemenin tek yolu cilt bakımı ve peeling yapmaktan geçer. Makyajı çıkarmadan yatmak, cilde baz uygulamadan makyaj uygulaması yapmak ve daha bir çok hata cildimizi olumsu etkiliyor. Makyajı temizlemeden uyumayın temizledikten sonra tonikleme ve nemlendirme işlemini mutlaka yapın. Aksi taktirde temizlenmeyen makyaj gözenekleri tıkar ve sivilce akne problemlerine yol açar. 

PEELİNG NE SIKLIKLA YAPILMALI VE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Peeling cilt bakımında önemli bir yere sahip evet ama abartılan peeling uygulamaları da sorunlara yol açabilir. Belli aralıklarla cildinize uygulayacağınız peeling daha faydalı olacaktır. Küçük tanecikli peeling kullanıyorsanız haftada 3 4 kez yapmanız yeterli olacaktır. İri taneli peeling kullanıyorsanız haftada 1-2 kez yapmanız yeterli olacaktır. İri taneli peelingi uygularken çok sert davranırsanız cildinizi zedeleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal