Oje Lekesinden Nasıl Kurtulursunuz?

Çıkarılması en zor lekelerden biri olarak bildiğimiz oje lekesini çıkarmak o kadar da zor değil. Peki asla vazgeçemediğimiz bu güzellik ürününün lekesinden nasıl kurtuluruz. Detaylar haberimizde...

26.02.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-17:55) Oje Lekesinden Nasıl Kurtulursunuz?

Oje sürmek, çoğu kez oje seçmek kadar eğlenceli değildir. Kıyafetleri tamamlaması için sürdüğümüz ojenin, birdenbire kıyafete bulaşma riski de mevcuttur. Gideceğiniz yere geç kaldıysanız, aceleniz varsa, ojenin tamamıyla kurumasını bekleyemeyecek durumdaysanız, kazalar da kaçınılmaz olabilir.

Oje lekesi, elbette zordur; ancak her leke gibi oje de çıkarılabilir. Dikkat edilmesi gereken ilk kural: Oje lekesini çıkarmak adına hızlı hareket etmeniz gerektiğidir.

KIYAFETTEKİ OJE LEKESİNİ ÇIKARMAK

Beyaz renkli bir bez veya pamuğa aseton dökün. Bez kullanacaksanız, renkli olmamasına dikkat edin; aksi takdirde bezin rengi kıyafetinize geçebilir. Kıyafetinizin ters yüzüne asetonu uygulayın ve kumaşın zarar görüp görmediğini inceleyin.

Kıyafetinizin lekeli kısmı neresiyse, arkasına kâğıt havlu koyun. Böylece asetonun fazlasını kâğıt havlu alacaktır. Asetonlu bez veya pamuğu, kıyafetinizin üzerine uygulayın; ancak fazla bastırmayın.

TAHTADAKİ OJE LEKESİNİ ÇIKARMAK

Ojeniz tahtaya döküldüyse, kıyafette olduğu gibi aseton uygulamamalısınız. Oje lekesinin oluştuğu kısma saç spreyi sıkmalısınız. 20-25 saniye sonrasında ise saç spreyini silin. Leke çıkana kadar işlemi uygulayın.

SAÇTAKİ OJE LEKESİNİ ÇIKARMAK

Ojenizi sürerken, saçınıza bulaştırmış olabilirsiniz. Saçtaki oje lekesini, saç kremiyle saçtan rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bir pamuğa süreceğiniz saç kremini saçınıza nazikçe uygulayın.

HALIDAKİ OJE LEKESİNİ ÇIKARMAK

Halıdaki oje lekesi, tüm kadınların kâbusu. Halınızın rengi açık bir renk ise, aseton veya asetonsuz oje çıkarıcılar iş görecektir. Ancak halınız koyu renkli ise, lekeli kısma saç spreyi veya ispirto dökmelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri İçin Aşağı Kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal