Elma sirkesi ne işe yarar, nasıl yapılır? Kan şekerini dengeleyen elma sirkesi şeker hastalığıyla savaşıyor

Antik Yunan döneminde pek çok sağlık sorununda kullanılan elma sirkesi içerdiği magnezyum, fosfor, potasyum, demir, bakır ve florin sebebiyle doğal bir doğal antiseptik, antifungal ve antibakteriyeldir. Elma sirkesinin faydalarını sizin için derledik. Şifa olsun!

21.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-09:15)

Elma sirkesi magnezyum, fosfor, potasyum, demir, bakır ve florin yönünden oldukça zengindir. Elma sirkesi birçok rahatsızlığın doğal ilacıdır.

Ağız kokusu nasıl geçer? diye düşünüyorsanız sorunun cevabı elma sirkesinde saklı. Elma sirkesi ile gargara yapmak, ağızdaki bakterileri öldürerek ağız kokusu oluşmasını önler. Ağız kokusunda kurtulmak için bir çay kaşığı elma sirkesi içmeniz yeterli olacaktır.

Doğal bir gargara: Yarım fincan ılık suyun için katılan bir çorba kaşığı elma sirkesi, boğaz ağrısına iyi gelir. Bu karışımı gargara olarak kullandığımızda boğazdaki bakterileri yok eder. Diğer yandan bu karışım sinüsleri de rahatlatır.

Siğilleri yok ediyor: Elma sirkesinin siğilleri yok etme özelliği de vardır. Bunun için elma sirkesi damlatılan pamuk, siğilin üzerinde sabaha kadar bekletilir. Bu şekilde yapıldığı takdirde 7 ila 10 gün içerisinde siğilin kaybolmaya başladığı gözlenir.

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Ayak kokusunu önlüyor: Ayak kokusunu yok etmek için, elma sirkesine batırılan pamuk ile ayaklarınızı silmeniz yeterli olacaktır.

Elma sirkesi, reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Yemeklerden beş dakika içmek üzere, bir bardak suya bir çorba kaşığı elma sirkesi koyunuz. Buna devam ettiğiniz zaman ile birlikte reflünüze faydasını göreceksiniz.

Şeker hastalığına doğal ilaç: Elma sirkesi kan şekerini düzenlenmesi nedeniyle diyabet hastalarına çok faydalıdır. Salatalarınıza ilave edeceğiniz elma sirkesini, aynı zamanda bir çorba kaşığını bir bardak suya koyup içmeniz şeker hastalığına iyi gelecektir.

Elma sirkesi neye iyi gelir?

Kan basıncını düşürüyor: Elma sirkesi tüketen kişilerde yapılan araştırmalarda kan basıncının düştüğü görülmüştür. Bu yüzden tansiyon hastalıklarına iyi gelir.

Ter kokusunu önlüyor: Koltuk altı kokusundan kurtulmak için elma sirkesi doğal bir çözümdür. Bir pamuk üzerine damlatılan birkaç damla elma sirkesi ile koltuk altlarınızı silerek bu konuda faydasını görebilirsiniz.

Sirke uyku getirir mi?

Elma sirkesi, karın şişkinliği ve hazımsızlığa iyi geldiği için bu sebeplerden kaynaklanan uyku sorunlarını da önlemiş olur. Bunun için bir bardak su içine bir çay kaşığı elma sirkesi, bir çay kaşığı bal katılarak yatmadan yarım saat önce içmeniz yeterlidir.

Elma sirkesi uyku getirir mi?

Hazımsızlığı önlüyor: Sindirim sistemi için çok iyi bir yardımcı olan elma sirkesi, yemeklerin daha rahat sindirilmesine faydası olduğu için kabızlığa da iyi gelir. Bağırsakları rahatlama özelliği olan elma sirkesi, şişkinlik ve hazımsızlığı önler.

Kanser riskini düşürüyor: Elma sirkesi, içeriğindeki asetik asit nedeniyle vücut pH’ını dengelemesine fayda sağlar. Bu faydası ile elma sirkesi, kansere yakalanma riskini düşürür.

Peki, sirke kolesterolü düşürür mü?

Günde bir yemek kaşığı elma sirkesi içmenin kolestrolü düşürdüğü, yapılan araştırmalar sonucunda gözlenmiştir.

Elma sirkesi ile nasıl kilo verilir?

Elma sirkesinin faydaları arasında en çok merak edilen kilo vermeye nasıl yardımcı olduğudur. Zayıflamak için elma sirkesi formülünü kullanmak istiyorsanız gün boyu içebileceğiniz bir karışım yapabilirsiniz. 

Elma sirkesi zayıflatır mı?

Bu karışım ise bir bardak suyun içine bir çay kaşığı elma sirkesinde oluşur. Yapılan bir araştırma, elma sirkesi içinde bulunan asetik asit tüketenlerin vücut ağırlığı ile birlikte bel ve karın çevresindeki yağların azaldığı tespit edilmiştir. Zayıflamaya faydası olması için yemeklere ve salatalara konularak da tüketilebilir.

Elma sirkesi ile saç bakımı nasıl yapılır?

Elma sirkesinin bir diğer faydası da saçlara olan etkisidir. Saçlarını yıkadıktan sonra durulama amacıyla kullanılan elma sirkesi, saçınızın daha parlak olmasını sağlar. İki yemek kaşığı elma sirkesi ve yarım litre suyu karıştırın. Faydasını görmek için haftada en az iki kez kullanın.

Elma sirkesiyle saç bakımı nasıl yapılır?

Elma sirkesinin saça bir faydası da kepeği yok etmesi. Kepek sorunu için, bir bardak suya, bu sefer bir veya iki yemek kaşığı elma sirkesi, bir bardak su ile karıştırılır ve şampuanlama sonrasında durulamada kullanılır. Bir diğer yöntem ise şöyle; boş bir sprey şişesi içine birebir ölçüde elma sirkesi ve su konularak karıştırılır. Bu karışımı saçlarımıza püskürtüp bu şekilde bir saat bekletiyoruz ve sonrasında yıkıyoruz. Bu şekilde zamanla saçtaki kepeklerden kurtulmuş oluruz.

Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi için şeker oranı yüksek kış elmaları tercih edilmelidir. Sirke yapımında ham ve ekşi elmadan kaçınmak gerekir. Evde elma sirkesi için gerekli malzemeler:

- 10 adet iyice yıkanmış elma

- 2 litre içme suyu

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 tatlı kaşığı kalın tuz

- Bu karışımı alacak büyüklükte kavanoz

Elma sap ve çekirdeklerinden iyice ayıklanır, doğranır. Temiz bir kaba aldığımız elmaların üzerine hafif geçecek şekilde su ve diğer malzemeler eklenir. Kabın üzerine içine böcek ve sinek giremeyecek şekilde tül çekilir. İlk hafta dolana kadar her gün karıştırılır. Daha sonra ise haftada bir karıştırmak gerekir. Zamanla çevresinde küçük sirke sinekleri görülmesi ile sirkenin oluşmaya başladığı anlaşılır. Sirkenin hazır olması en az iki ay sürer. Yapımı hızlandırmak için doğal elma sirkesi katabilirsiniz. Bu süre sonunda tabanında oluşacak küf endişelendirmesin bu gayet normal bir durumdur. ve

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal