Kahve Lekesi Kabusunuz Olmasın: Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Keyifle tükettiğimiz kahveler bazen can sıkıcı sonuçlara yol açabiliyor. En sevdiğimiz giysilerimizin ya da halımızın üzerine damlayan kahve lekesi nasıl çıkar? Kahve lekeleri nasıl çıkartılır? Kahve lekesi halıdan nasıl çıkar?

15.02.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-16:49)

Özenerek aldığınız halınızın ya da en sevdiğiniz kıyafetin üzerine damlayan kahve lekesi keyif kaçırıcı olabiliyor. Peki istenmeyen lekelerle nasıl başa çıkılır? Kahve lekesi halıdan nasıl çıkar? Kıyafete dökülen kahve lekesi nasıl çıkartılır?

HALIDAN KAHVE LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Halıdan kahve lekesi nasıl çıkar? Halı veya koltuklarınıza dökülen kahve lekelerinden kurtulmak için öncelikle kahve dökülen yerin bir bez veya kağıt havlu yardımı ile emilimini sağlayın. Bir süre bu işlemi devam ettirin. Daha sonra başka temiz bir bezi, hazırladığınız deterjan ve sirke karışımına batırın. 

Islak bezi, lekeyi daha fazla yaymamaya özen göstererek halınızın lekeli bölgesinde dairesel hareketlerle gezdirin.

KIYAFETTEN KAHVE LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Kıyafetten kahve nasıl çıkarılır? Kıyafetinizin üzerine damlayan kahve lekelerini çıkarmak için öncelikle giysinizi çıkarıp ters çevirin. Kıyafetinizi bir süre soğuk suyun altında bekletin. Hemen ardından, sıvı deterjanınızı veya daha etkili olan bulaşık deterjanınızı kullanarak lekeye müdahale edin. 

Deterjanı lekeli bölgeye uyguladıktan sonra 5-10 dakika elinizde ovalayın. Kahve lekesinden küçük bir iz kaldığını fark ederseniz, giysinizi ılık bir suyun içine alarak bir süre de bu şekilde bekletmeyi deneyin. Deterjan yerine sade soda da uygulayabilirsiniz.

KURUMUŞ KAHVE LEKELERİ NASIL ÇIKAR?

Kurumuş kahve lekeleri için de ilk olarak lekenin yumuşaması için ılık bir suya lekeli eşyanızı batırın. Lekenin yoğunluğuna göre en az 20-30 dakika bekletin. Yumuşatma işlemi sonrasında, lekenin üzerini tamamen örtecek miktarda karbonatı döküp ıslak bir sünger veya bez yardımıyla nazikçe ovalamaya başlayın. Ovaladıkça kahve lekesinin çıkmaya başladığını göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal