Kan lekesi nasıl çıkar, yıkanınca çıkar mı? Kan lekesi çıkarma yöntemleri

Kan lekesi de inatçı lekelerden biridir. Eğer doğru yöntemleri kullanmıyorsanız kan lekesini özellikle de kuru kan lekesini çıkarmak bir hayli zordur. Evdeki malzemeler ile kolay bir şekilde bu lekeden kurtulmanızı sağlayacak 5 yöntemi sizin için bir araya getirdik.

30.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-16:19)

Kurumuş kan lekesi, inatçı lekeler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Birkaç dakika içerisinde evdeki malzemeler ile kolay bir şekilde bu lekeyi çıkarmak için gerekli olanları sizin için bir araya getirdik.

- İlk yöntem soğuk su işlemidir. Kan bulaşan kısmı soğuk sudan geçirin eğer sıcak su uygularsanız leke yüzeye daha fazla yerleşecektir. Soğuk sudan geçirdikten sonra makinede yıkayabilirsiniz. Eğer makineye koyulamayacak bir şey ise nemli bir bez ile güzelce çitilemeniz önerilmektedir.

Kan lekesi yıkanınca çıkar mı?

- Eğer kan lekesi halıda bulunuyor ise bunun için en etkili yöntem karbonattır. Leke üzerine karbonat döküp nemli bir sünger ile lekeyi çitileyin ardından da soğuk su ile yıkadığınız bezle karbonat dökülen yeri birkaç dakika ovuşturun. Karbonatın güçlü etkisi ile leke halıdan kolayca yok olacaktır. Bu yöntemi koltuklarınızda da kullanabilirsiniz.

- Kan lekesine savaşan açan beyaz sirke oldukça güçlü sonuçlar sunar. Kurumuş veya taze kan lekesinin üzerine beyaz sirke dökün. Beyaz sirke lekelerin aşınmasını ve temizlenmesini desteklemektedir. Beyaz sirke kumaşa zarar vermeden lekeyi çıkarmaktadır.

Kan lekesi nasıl çıkar?

- Kan lekesi bazen fayans ve parkelere yerleşebilir. Bu gibi durumlarda ise duş jeli ile lekeyi yumuşatmanız tavsiye edilmektedir. Bunun için bir süngeri sıcak su ile yıkayın ardından bir miktar duş jelini süngere ekleyin zemindeki lekenin üzerine süngeri bastırıp dairesel hareketler ile temizlemeye başlayın. Eğer alanı yıkama imkanınız var ise alanı mutlaka yıkayın. Duvar gibi alanlar için de duş jelini kullanabilirsiniz. Temizleme işlemini soğuk su ile sonlandırabilirsiniz.

Kan lekesini yok eden doğal yöntem

Kan lekesi için macun tarifi;

Kan lekesi nasıl çıkar? diyenlere özel kolay bir macun tarifini bir araya getirdik.

1 tatlı kaşığı tuz ve mısır nişastasını, çok az su ile karıştırın ve kıvam almasını sağlayın. Kıvam verdiğiniz macunu kan lekesinin üzerine dökerek dairesel hareketler ile yüzeyi ovalayın.10 dakika kadar macunun yüzeyde kalmasını sağlayın sonrasında da lekeli ürün eğer kıyafet ise makinede yıkayın. Taşınmaz yüzey ise soğuk sünger ile lekeyi temizlemeyi sürdürün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal