Çatlaklardan Kurtulmak İçin Bunları Deneyin

Kilo alıp vermenin yanı sıra hormonal durumlardan dolayı da oluşabilen çatlaklardan kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Vücudunuzun herhangi bir yerinde meydana gelen çatlak görünümlerinin iyileşmesi için birkaç püf noktadan bahsettik. Vücut çatlaklarına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

11.03.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-17:16) Çatlaklardan Kurtulmak İçin Bunları Deneyin

Çatlaklar, ciltteki yırtılmalar sonucunda meydana gelir ve tedavisi zaman alır. Bu nedenle sizin için hazırladığımız bu serumları, iyi bir sonuç alabilmek için düzenli ve sürekli olarak uygulamanız gerekir.

E VİTAMİNİ

E vitaminini iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birinci yöntem, eczanelerde satılan E vitamini kapsüllerinden satın alıp içerisindeki yağı çatlak olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Bunun her gün en az bir kez yapmalısı gerekir. İkinci yöntem ise, E vitamini bakımından zengin yağları cildinize uygulamaktır. Bunlardan bazıları; zeytinyağı, badem yağı ve soya yağıdır.

PANCAR

Pancar kabuğu ve şeftali kabuğunu blenderdan geçirerek birbirlerine iyice karışmasını sağlayın. Eğer kıvamı fazla yoğun olursa, üzerine bir yemek kaşığı badem yağı ekleyebilirsiniz.

Elde ettiğiniz karışımı çatlak olan bölgelere uygulayıp yaklaşık 15 dakika boyunca bekletin, daha sonra soğuk suyla temizleyin. Bu detay önemli çünkü sıcak su cildinizi hassaslaştıracağı için çatlakları daha kötü hale getirebilir.

HAVUÇ

Hemen her mutfakta bulunan ve çatlak sorununa faydalı olabilecek bir diğer besinde havuçtur. Yapmanız gereken tek şey, havuçları buharda pişirip püre haline getirmek ve doğrudan sorunlu bölgeye uygulamak. Bu kür uygulandıktan sonra en az yarım saat beklemeniz ve daha sonra, soğuk suya batırılmış bir bezle silip temizlemeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal