Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Kış sebzelerinin en sevilenlerinden olan karnabaharı kızartılmış olarakta çok sevecek ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. Detayları haberimizin içerisinde bulabilirsiniz..

11.03.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-14:00) Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

KARNABAHAR KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER

  • Karnabaharı haşlamak için:
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı un

KIZARTMA HARCI İÇİN:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

KIZARTMAK İÇİN:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Karnabaharları daha kısa sürede kızarması için kızgın ve derin yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz. Kızartma harcında kullanacağınız süt miktarını yarıya indirip, yerine maden suyu ekleyebilirsiniz.

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.

Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.

Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.

Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal