Düğün çorbası nasıl yapılır, hangi etten yapılır, kaç kalori? En güzel düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası, içerisine eklenen malzemeleri ile mis kokulu terbiyesiyle sofraların aranılan lezzetleri arasına girmiştir. Bu çorbanın en lezzetli hali kuzu gerdanı ile hazırlanmış olanıdır. Diyet menülerinde de kendine sıklıkla yer bulan düğün çorbası düşük bir kaloriye sahiptir.

03.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-16:08)

Her ne kadar ismi düğün çorbası olsa da gündelik hayatında vazgeçilmez çorbalarından biridir düğün çorbası. İçerisine eklenen kuzu gerdanından dolayı düğün çorbası gerdan çorbası ismi ile de bilinmektedir. İçerisindeki malzemeleriyle, mis kokulu terbiyesi ile sofraların aranılanları arasına girmiş olan düğün çorbası tarifini sizin için derledik. İşte püf noktaları ile düğün çorbası tarifi… 

Düğün çorbası nasıl yapılır?

Düğün çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 500 gr. kuzu gerdan

- 6 su bardağı su ( kuzu gerdanı haşlamak için)

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 2 tepeleme yemek kaşığı un

- Tuz

- 3 su bardağı et suyu

- 3 su bardağı su

- Tuz

- Karabiber

 Düğün çorbasının terbiyesi için gerekli olan malzemeler:

- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

- Yarım adet limonun suyu

- 1 adet yumurta sarısı

 Düğün çorbasının üzeri için gerekli olan malzemeler:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Toz kırmızıbiber

Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbasını kıvamına uygun yapmak birkaç püf noktasından geçmektedir. Damaklar şenlendiren, kış günlerinde içinizi ısıtacak olan bu tarif için ilk olarak eti ve 6 su bardağı suyu bir tencereye koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşi kısarak kuzu gerdanı orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Kuzu gerdanı iyice pişince, eti tel süzgeçte süzerek suyunu da bir kapta muhafaza edin. Kuzu gerdanı soğutarak kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde eti didikleyin.

Tereyağı ve unu bir tencerede hafifçe kavurarak eti haşladığınız sudan 3 su bardağı ve 3 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın, didilmiş etleri de ilave edin.

Bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp çorbanın suyundan 1 kepçe alarak içine ekleyin ve terbiyeyi ılıştırın. Sonrasında çorbanın içine sürekli karıştırarak ekleyin, tuzunu ilave ederek bir taşım kaynatın. Düğün çorbasının üstü için ise; bir tavada erittiğiniz 1 yemek kaşığı tereyağına toz kırmızıbiberi ilave ederek çorbanın üstünde gezdirin. Afiyet olsun!

Düğün çorbası kaç kalori?

Düğün çorbası kaç kalori?

Düğün çorbasının kalorisi yüksek değildir, diyet menülerinde gönül rahatlığı ile tüketilebilir. 1 kase düğün çorbası 92,60 kaloridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal