Alişke Çorbası Tarifi

Eskişehir mutfağının şifa dolu Alişke çorbası tarifini sizin için derledik. Soğuk kış günlerinde vücut direncinizi artırıp bağışıklığınızı güçlendirecek bu çorbayı tüketmeyi ihmal etmeyiniz. Şimdiden afiyet olsun!

14.09.2021-18:38 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-18:38)

Eskişehir mutfağının şifa dolu Alişke çorbası tarifini sizin için derledik. Soğuk kış günlerinde vücut direncinizi artırıp bağışıklığınızı güçlendirecek bu çorbayı tüketmeyi ihmal etmeyiniz. Şimdiden afiyet olsun!

ALİŞKE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

-2 adet soğan

-2 adet patates

-2 adet domates

-1 kaşık salça

-250 gr. tavuk kuşbaşı 

-2 kaşık tereyağı

-Tuz

-Karabiber

-Nane

Hamuru için;

-3 kaşık un

-Su

Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayarak tencereye alın. Sonrasında tereyağını da ekleyip, kavurun. Soğanlar kavrulunca tavuk etlerini ilave ederek rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyerek kavurmayı sürdürün. Kabukları soyarak ince doğranmış domatesleri ilave edin domatesler suyunu çekince salçayı ilave ederek kavurun.

1,5 litre kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında tuzunu ve karabiberi ilave edin. Ardından 3 kaşık una çok az su ilave ederek bulamaç olacak şekilde karıştırın. Bulamaçtan çay kaşığı ile alarak çorbanın içine ilave edin. Bu aşamada çorbayı hiç karıştırmayın. Hamurlar üst yüzeye çıkınca naneyi ilave ederek bir kez daha kaynatıp servise hazır hale getirin.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal