MasterChef Künefe Nasıl yapılır?

MasterChef'in yayınlanan yeni bölümünde yarışmacılardan künefe yapmaları istendi. Sevilen televizyon programının yeni bölümü sonrası künefe tarifi araştırılıyor. Peki, künefe nasıl yapılır? Künefe tarifi ve malzemeleri nelerdir?

14.09.2021-10:58 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-10:58) MasterChef Künefe Nasıl yapılır?

Sevilen televizyon programlarından birisi olan ve yayınlandığında binlerce kişiyi ekran başına kilitlemeyi başaran MasterChef'in yeni bölümünün ardından künefe tarifi araştırılmaya başlandı. Ülkemizin yemek cennetlerinden bir köşe olan Hatay'a özgü tariflerden künefe için pek çok farklı malzeme gerekmekte. Peki, künefe nasıl yapılır? Sizler için derledik.

KÜNEFE NASIL YAPILIR?

Ülkemizin tatlı denilince akla ilk gelen tatlılarından birisi olan ve sevilen şerbetli tatlılarından olan künefe tarifi MasterChef programının yeni bölümünün ardından merak konusu olmuş durumda. TV8'in sevilen programlardan birisi olmayı başaran MasterChef'te yarışmacılardan künefe yapmaları talep edildi. Yapılışı esnasında kullanılan özel peyniri ile diğer tatlılardan farklı bir yerde görülen ve Hatay başta olmak üzere başka illerde de yapılan künefe için malzemeler ve yapılışını sizler için derledik.

KÜNEFE İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

- 200 gram tuzsuz Antakya peyniri (ya da dil peyniri de olabilir)

- 300 gram tel kadayıf

- 150 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- 2 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su

KÜNEFE TARİFİ

İlk iş olarak sıcak künefenin üzerine gezdirecek olduğunuz soğumuş olan şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu tencereye ekleyin. Ocağa almış olduğunuz şerbet karışımını ara ara karıştırarak kısık ateş ile kaynatın. Ardından yaklaşık olarak 20 - 25 dakika kadar da kaynayan ve kıvam alan şerbetin içine limon suyu ilave edip karıştırmanın ardından ocağın üstünden alın. Soğuması için ise bir kenarda bir süre kadar bekletin.

Tel kadayıfı geniş bir kaba yerleştirin. Elinizle tel tel açıp küçük parçalar biçimine gelecek kadar bu işleme devam edin. Eritmiş olduğunuz tereyağını ilave edin ve kadayıf tellerini bir yandan açmaya devam ederek tereyağını kadayıflara iyice yedirin.

Pişirme işlemini yapacak olduğunuz küçük boy yuvarlak tepsileri ya da tavayı tereyağı ile iyice yağlayın. Tereyağlı kadayıf karışımının yarısını pişirme tepsisinin tabanına bastırarak iyice döşeyin. Sonrasında suyunu süzdükten sonra rendelenmiş tuzsuz Antakya peynirini kadayıfların üzerine boşluk olmayacak bir biçimde serpin.

Kalan tereyağlı kadayıf karışımı ile peynirlerin üzerini iyice bastırarak güzelce kaplayın. Ardından künefe tepsilerini ocağın üzerine yerleştirin. Tepsiyi ocak üzerinde gezdirerek künefeyi kısık ateş ile birlikte güzelce pişirin.

Taban bölümü renk alan künefeyi, geniş bir tabak yardımı ile ters çevirerek tekrar ocağa alın. Aynı biçimde pişirerek diğer tarafının da kızarma işlemini yapmalısınız. Ocaktan almak üzere olduğunuz nar gibi kızarmış olan künefenin üzerine ılık olmuş şerbeti gezdirdikten sonra künefeyi ocaktan çekin. Kısa bir süre dinlenmiş olan ve şerbetini de iyice çeken künefeyi, güzel ve eş parçalar ile dilimleyin ve isteğinize göre sıcak ya da ılık bir biçimde sevdiklerinizle paylaşın veya tek başınıza afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal