MasterChef Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan Tatarlar için özel bir börek olarak bilinen çiğ börek yapılması istendi. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? MasterChef çiğ börek tarifi ve malzemeleri neler?

14.09.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-10:22) MasterChef Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Tatarlara özgü bir börek olan ve genellikle herkes tarafından sevilen börek türlerinden biri olarak kabul  çiğ börek bugün MasterChef sonrası merak konusu olmuş durumda. Çiğ börek için gereken malzemeler ve böreğin hazırlanışı da tarayıcılar üzerinden araştırılıyor. Peki, Çiğ börek nasıl yapılır?

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

MasterChef'in yayınlanan son bölümünde yarışmacılardan çiğ börek yapmaları talep edildi. Çiğ börek tarifi sevilen program MasterChef'in yayınlanan son bölümden sonra merak ediliyor. İncecik açılan hamurun içine yerleştirilen çiğ kıymalı harç malzemesi ile birlikte ülkemizin sevilen börek türlerinden biridir. Çi börek denmesinin nedeni olarak ise çi kelimesinin lezzetli anlamına gelmesine dayanmış olabileceği ifade ediliyor.

MALZEMELERİ NELER?

Çiğ böreğin hamuru için

- 1 yumurta

- 1 su bardağı ılık su

- 500 g un

- 1 çorba kaşığı yoğurt

- 2 çorba kaşığı sirke

- 1 tatlı kaşığı tuz

Çiğ böreğin içi için

- 250 - 300 g yağsız kıyma

- 1 adet kuru soğan

- Pul biber (isteğe göre)

Kızartmak için:

- Sıvı yağ (ayçiçek)

- 3/4 (bir yarım + bir çeyrek) çay bardağı su

- İnce kıyılmış maydanoz (isteğe göre)

- Tuz ve Karabiber

ÇİĞ BÖREK TARİFİ

İlk iş olarak hamur için sirke, yumurta, yoğurt, tuz yoğurma kabınıza ekleyin. Un ve suyu azar azar olacak bir biçimde ekleyerek hamurunuzu temin edin. Hamurunuzu çok iyi bir şekilde yoğurun. Sonrasında üzerine bez örterek 30 dakika olacak kadar dinlendirmeye alın.(Hamura işaret parmağınızla bastırdığınız anda bastırmış olduğunuz nokta eski haline dönmeli)

Hamur dinlenirken içi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğan, karabiber, tuz  ve isteğe göre pul biber ve kıyılmış maydanozunuzu biraz derin bir kaba dökün. Ardından da elinizle yoğurun. En son kıymayı açmak için de suyu ilave edin. Hamuru daha sonra, 16 eş bezeye bölüp unlayın. Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açın. Yarısına içi elinizle iyice yaymalısınız.

İçsiz hamur olan kısmı, içli kısım bölgesine kapatarak yarım ay şekline benzetin. Sonrasında hamurun açık kenarını elinizle iyice bastırarak yapıştırıp kapatın. Kızartmak için sıvı yağı yayvan tavanıza dökün. Böreklerinizi arka ve ön şeklinde çevirerek iyice kızartın. Unutmadan sıcak bir şekilde servis yapın... Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal