MasterChef Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

TV8'in sevilen programı MasterChef'in yeni bölümünde Somer Şef’in imza yemeği olan bebek kalamar dolması tarifi yapıldı. Peki, MasterChef Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri nelerdir?

13.09.2021-11:00 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-11:00) MasterChef Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

TV8'in çok izlenen fenomen yapımlarından birisi olan MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan Somer Şef'in imza yemeği olarak kabul edilen bebek kalamar dolması yapmaları talep edildi. Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri de böylelikle merak konusu olup araştırılmaya başlandı. Peki, Kalamar dolması nasıl yapılır?

KALAMAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Bebek kalamar dolması tarifi, MasterChef yarışması yeni bölümü sonrası merak edilip araştırılıyor. MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan Somer Şef tarafından yapılmış olan bu özel tarifin hazırlanması istendi.

MASTERCHEF KALAMAR DOLMASI MALZEMELERİ NELERDİR?

- Bir Kg küçük kalamar (Her biri yaklaşık olarak 6 - 8 cm ve temizlenmiş)

- Bir yemek kaşığı beyaz sirke

- Yüz gram karides (soyulmuş)

- Yüz gram beyaz etli balık

- Bir diş sarımsak

- 60 ml zeytinyağı

- Yüz gram pirinç

- Yarım çay kaşığı tuz

- Bir çay kaşığı kadar toz şeker

- Üç diş sarımsak

- Bir çay kaşığı soya sosu

- 150 ml krema

- 10 gr mürekkep

- Üç adet yer elması

- 50 gram tereyağı

- 50 gram kaşar peyniri, rendelenmiş (ya da Mozzarella)

- 10 adet tarhun yaprağı, doğranmış bir halde

- 10 adet nane yaprağı, doğranmış bir biçimde

- İki adet yer elması

- Krem Sos

- 50 gram tereyağı

KALAMAR DOLMASI TARİFİ

Öncelikle temizlenmiş kalamar alınması tavsiye edilmektedir ancak bütün kalamar kullanmak istiyorsanız, dokunaçları, ortada bölgedeki ve deri kısmındaki kıkırdakları çıkarın ve gövdeleri de önce iyi bir şekilde yıkayın. 1 litre suyu ve sirkeyi bir tencere içine dökün ve yüksek ateşte iyice kaynatın. Kalamar tüplerini ilave eden, ocağı orta ateşe çekin ve tencerenin kapağını kapatarak iyice pişirin. Tüpleri sudan alın ve soğutma işlemine alın. Ardından da pişirme suyunu saklayın.

Karidesleri soyun ve ardından temizleyin, sonra ince ince doğrayın. Balık filetolarında kemik olmadığından da emin olun, sonra ince ince doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Bir tava içerisinde zeytinyağını orta ateş üstünde ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve birlikte pişirin. 

Pirinçleri soğuk akan su altında iyice yıkayın, ardından da tavaya ekleyin. Pirinci yağla kaplamak için iyice karıştırın. Kıyılmış balıkları, karidesleri, tuzu ve şekeri de içine ekleyin. Birleştirmek için de hep birlikte karıştırın. Ufak bir kaba 250 ml (1 bardak) ayırmış olduğunuz pişirme suyunu koyun ve zerdeçal ile birlikte karıştırın. Zerdeçallı sıvıyı pirinç karışımına ilave edin ve üstü kapalı bir biçimde pişirin. Ocağın altını kapatın ve oda sıcaklığına gelene yani soğuyuncaya dek kapak açık bir biçimde dinlenmeye bırakın. Tereyağı, peynir, doğranmış tarhun otu ile birlikte nane yapraklarını da bu aşamada ekleyin.

Kalan kalamar tüplerinin de içine hazırlamış olduğunuz iç harcı çay kaşığı yardımıyla doldurun (her tüp için yaklaşık olarak 2 - 3 çay kaşığı). Kalamar tüplerini, açık uçları yukarı bakacak bir şekilde sıkı bir şekilde geniş bir tencere içine yerleştirin. Kalamar çok gevşek bir biçimde dizilmiş gibi duruyor ve eğer devrilme riski görünüyorsa ortaya büyük (yıkanmış) bir patates yerleştirin ve kalamarları da çevresine yerleştirin.

250 ml (1 bardak) pişirme sıvısını tüplerin üçte ikisine gelecek bir biçimde tencereye ekleyin. Tüplerin üstünden en az 2 cm sıvının dışında olmalıdır. Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateş ile pişirin. Bu arada da sosu hazırlama işlemine başlayın. Yer elmalarını soyup haşlayın ve ardından da püre haline getirin. Tereyağını bir tencere içinde kısık ateş ile eritin. Sarımsakları ikiye bölün. Tencereye ilave edin, orta ateşte de pişirme işlemine alın. Soya sosu ilave edin mürekkebi ve yer elmasını da ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısmayı ihmal etmeyin. Kremayı ekleyerek sürekli olacak şekilde karıştırarak karışım göz göz olana kadar kısık ateş üstünde pişirin. Sonrasında ocaktan alın.

Son olarak ise kalamarların bacaklarını derin yağın içinde çıtır çıtır olana dek kızartın. Yer elmalarını ise cips yapmak için ince dilimler olacak bir biçimde kesin derin yağda çıtır olana kadar kızartın.

Her tabağa iki yemek kaşığı kadar sos dökün. Kalamar tüplerini tencereden alın, tabak içinde sosun üzerine yerleştirin, kızarmış olan ahtapot bacakları ve çıtır yer elmaları ile birlikte servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal