Mevlana Böreği Tarifi

Konya mutfağı denilince çoğu kişinin aklına etli ekmek gelir. Konya’nın etli ekmeği kadar meşhur bir lezzeti daha var: Mevlana böreği… Sizler için Mevlana böreği tarifini derledik, şimdiden afiyet olsun…

10.09.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-17:53)

Konya mutfağı denilince çoğu kişinin aklına etli ekmek gelir. Konya’nın etli ekmeği kadar meşhur bir lezzeti daha var: Mevlana böreği… 

Sizler için Mevlana böreği tarifini derledik, şimdiden afiyet olsun…

Mevlana böreği için gerekli olan malzemeler:

- 100 g yağ

- 3.5 su bardağı un

- 1 çay bardağı yoğurt

- Yarım çay bardağı su

- 4 yumurtanın sarısı

- 2 yumurtanın beyazı

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

- 125 g rendelenmiş beyaz peynir

- 1 demet maydanoz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 2 yumurta sarısı


Hazırlanışı: Bir sos tenceresine aldığınız margarini eritin. Unu, yoğurdu, karbonatı, yumurtayı ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alarak yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Oluşan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak üzerlerini nemli bez ile örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmesi tamamlanan bezeleri 15 cm çapında açın. Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyup donmasını bekleyin. Bütün bezelere aynı işlemi birebir uygulayın.

Hazırladığınız üçlü yufkayı incecik açarak her tarafını yağlayıp bohça şeklinde kapatın.  Böreğin iç harcı için gerekli olan bütün malzemeyi geniş bir kasede karıştırmaya başlayın. Elde edilen kareyi dört parçaya bölüp ortalarına iç harçtan ekleyin ve muska şeklinde kapatın ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar eritilmiş yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal