Yufka börek nasıl yapılır? Hazır yufkadan yapılan patatesli çıtır börek tarifi

Pratik yapımı ve lezzetli hali ile sizi mest edecek çıtır patates böreğini günün her öğününde hazırlayabilir ve tüketebilirsiniz. İşte püf noktaları ile çıtır çıtır patates böreği tarifi…

25.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-09:43)

Sabah kahvaltılarının ve altın günlerinin vazgeçilmesi olan bir börek tarifi derledik sizin için. Çıtır çıtır bir kıvamda olan bu tarif favoriniz olacak! 

Kolay yapımı ve lezzetli hali ile sizi mest edecek bu böreği günün her öğününde hazırlayabilir ve tüketebilirsiniz. İşte püf noktaları ile çıtır çıtır patates böreği tarifi

Çıtır patates böreği tarifi

Çıtır börek tarifi için gerekli olan malzemeler: 

- 3 adet yufka

- 3 adet orta boy haşlanmış patates

- 200 gram lor peyniri

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- Çeyrek çay kaşığı tuz

- Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Sosu İçin:

- 1 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 yemek kaşığı çörek otu

Çıtır börek tarifi

Çıtır börek nasıl yapılır?

İlk olarak böreklerin sosu için yumurta, yoğurt ve zeytinyağını küçük bir kapta harmanlayın. Patatesli iç harcı için ise haşlanmış patatesleri bir çatal veya patates ezici yardımı ile ezdikten sonra lor peyniri, tuz, pul biber ve taze çekilmiş tane karabiberi haşlanmış patatese ekleyerek iyice bir harmanlayın.

Tezgah üzerinde açtığınız yufkaların üzerine bir yumurta fırçası yardımı ile hazırlanan sonu sürün ve her bir yufkayı sekiz eşit parçaya bölün. Geniş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar patatesli iç harçtan yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi bütün yufkalara uygulayın.

Hazırladığınız patatesli börekleri, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı ve eşit bir şekilde yerleştirin. Üzerine ise çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra dilediğiniz miktarda çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz çıtır börekleri bekletmeden sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 

Çıtır börek tarifinin püf noktaları...

- Patatesli böreğinizin iç harcı için haşlamış olduğunuz patatesleri sıcak sıcak soyun sonrasında da bekletmeden lor peynir ile karıştırıp ezin. 

- Böreğinizin daha da çıtır bir halde olmasını isterseniz yumurta sarısı ile zeytinyağı karıştırarak böreğin üzerine sürebilirsiniz.

- Yufkaları dörde bölerek aynı tarif ile patatesli gül böreği hazırlayabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal