Acem Pilavı Nasıl Yapılır?

Acem pilavı, et, pirinç ve kuru yemişler ile harmanlanan hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle tam puan alan bir yemektir. Sizler için Acem pilavı tarifini derledik. Peki, Acem pilavı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

09.09.2021-14:29 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-17:49)

Medeniyetlerin kesişme noktası olan Kahramanmaraş, mutfağı ile bu özelliğini korumaktadır. Doğru Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz mutfağından izler taşıyan yöre mutfağı Acem pilavı ile de ön plana çıkmaktadır. 

Acem pilavı, et, pirinç ve kuru yemişler ile harmanlanan hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle tam puan alan bir yemektir. Sizler için Acem pilavı tarifini derledik. 

ACEM PİLAVI TARİFİ

Acem pilavı için gerekli malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç

- 250 gram kuşbaşı dana eti

- 1 adet kuru soğan

- 2 adet havuç

- 2 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 3 su bardağı sıcak su

- 1 tutam karabiber

- 1 tutam yenibahar

- 1 tutam tuz

Acem pilavının üzeri için:

- 1 çay bardağı çiğ badem

- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 tutam maydanoz

PÜF NOKTALARIYLA ACEM PİLAVI

Pirinci yıkamadan bir kaba alıp üstüne bolca tuz serpin ardından üstüne çıkacak kadar ılık su ekledikten sonra yaklaşık 30 dakika kabarması için bir kenarda bekletin. Pirinçler kabarırken teflon bir tencereyi ocakta ısıtarak etleri içine atıp kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra üstlerine geçecek kadar sıcak su ilave ederek ara ara karıştırın. Etler tüm suyu çekene dek pişirmeye devam edin.


Etler pişip suyu çektikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Soğanları yarım ay biçiminde ince ince doğrayın. Havuçların da kabuklarını soyarak kibrit çöpü gibi doğrayın.

Bir pilav tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağını ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra içine doğradığınız havuçları ekleyip bir güzel kavurun. Sonrasında kabarmış olan pirinçleri süzerek bol su ile yıkayıp içine ilave edin. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatın ve altını kısarak pirinçler suyu çekene dek yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. Bademleri bir kaba alıp üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşamaları için bekletin. Yumuşadıklarında kabuklarını soyup ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alın ardından bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. 

Pilav piştikten sonra altını kapatarak üstüne bir kağıt havlu koyup 10 dakika kadar demlendirin. Pilavı bir servis tabağına alarak üzerine etleri ekleyin. En üst kısma ise kavurduğunuz badem ve dolmalık fıstıkları serperek ince doğranmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal