Yaşlanmayı Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Cilt sağlığı hepimiz için kuşkusuz ki son derece de hassas bir konudur. Vücudun kollajen kaybetmesi ile birlikte ciltte yaşlanmalar meydana gelir. Yaşlanmayı en aza indirmek için birkaç tavsiyemiz var. Detaylar haberimizde...

04.09.2021-18:28 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-15:28)

Cilt sağlığı hepimiz için kuşkusuz ki son derece de hassas bir konudur. Vücudun kollajen kaybetmesi ile birlikte ciltte yaşlanmalar meydana gelir. Yaşlanmayı en aza indirmek için birkaç tavsiyemiz var.

Sigara cildin elastikiyet kaybına neden olur. Aynı zamanda cildin kırışmasına ve sarkmasına yol açar. Düzenli uyku, sağlıklı bir cilde sahip olmanın ilk kuralı. Düzenli uyuyan kişilerde cilt daha sağlıklı görünür yaşlanma daha geç gerçekleşir. Az uyumak da cildi yıpratan önemli faktörlerden bir tanesidir.

YANLIŞ CİLT BAKIMINA DİKKAT!

Epilasyon için uygunsuz seçilen lazer ciltte tahrişe neden olur aynı zamanda hem lekelenme hem de damarlanma yapar. Bu nedenle her cilt tipi için seçilecek lazer farklı olmalı. Ayrıca lazer de doktorun karar vermesi gereken önemli uygulamalardan bir tanesi böyle durumlarda uzmana danışmayı ihmal etmeyin.

DİYETİN DOĞRUSUNU YAPIN

Sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek gerekli bir faktördür. Sık yapılan diyetler, cilt, saç ve tırnak sağlığı açısından mühimdir. Çünkü diyet dönemlerinde aşırı zayıflama, yetersiz ve dengesiz beslenme, cildin soluk ve donuk görünmesine yol açar bu da erken yaşlanmaya neden olur. Aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor çünkü bunlar birtakım hormonal dengeleri bozarak, cildin yaşlanmasını ya da görünümünün kötü olmasına yol açıyor.

GÜNEŞ KORUYUCUNUN ÖNEMİ


Uzun süreli güneş hasarı cildi en çok yaşlandıran sebep olarak bilinir. Özellikle 25 yaşa kadar alınan yoğun güneş, 40’lı yaşlardan sonra hem kırışıklık hem de lekelenme olarak geri dönüş sağlar. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kışın da güneş koruyucu kremlerinin kullanılması önerilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal