Sofralarımızda büyük yer kaplayan un vücuda fazla alındığında; yüksek tansiyona neden olur, kan şekerini yükseltebilir ve sindirim sitemi bozukluklarına yol açabilir. Un kullanımının azaltılması kişi sağlığına olumlu yönde etki sağlar. Sizler için unsuz çikolatalı kek tarifini derledik, şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 4 paket bitter çikolata (240 gr)
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Üzeri için
- Yarım su bardağı krema
- 6 adet çilek
- 12 adet yaban mersini
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Çikolataları benmari usulü eriterek eriyen çikolatalar ile tereyağını karıştırın. Yumurta ile şekeri çırpın ardından çikolatalı karışımı ekleyin.18 santimetre çapındaki kalıbı tereyağı ile yağlayın. Kalıbın dışını alüminyum folyo ile sararak kalıbı daha sonra başka ve daha büyük bir kalıbın ortasına yerleştirin. Bu kalıpları fırın tepsisine yerleştirin karışımı en ufak kalıba dökün. Fırını 170 derecede ısıtarak 25-30 dakika üstü kabul bağlayana kadar pişirin. Önce oda sıcaklığında bir saat aranın ardında da en az üç saat buzdolabında dinlendirin. Kremayı çırpın, çilekleri dilimleyin. Kalıptan çıkan unsuz keke bir kat pudra şekeri serpin. Kremayı ve meyveleri keke ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.