İftar Sonrası İçin Hafif Tatlı Tarifi

Ramazan ayında en çok zorlanılan konulardan biri iftar sonrası tüketilen tatlılar. Peki iftardan sonra ne kadar tatlı tüketilmeli? İftar sonrası için hafif tatlı tarifini sizler için hazırladık.

23.04.2021-15:10 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-15:10) İftar Sonrası İçin Hafif Tatlı Tarifi

Ramazan ayında günü en gözde anı şüphesi ki iftar sonrası yenilen tatlılar. Peki iftar sonrası ne kadar tatlı tüketilmeli? İftar sonrası için hafif tatlı tarifi hepsini sizler için uzmanına sorduk.

İnsanlar en çok iftar sonrası tatlılara yöneldiğini belirten Diyetisyen Gamze Altınay, önerilerde bulundu ve sizler için iftar sonrası yapılabilecek hafif tatlı tarifini paylaştı.

İFTAR SONRASI İÇİN HAFİF TATLI TARİFİ

Ramazan ayında en çok gelen sorulardan: İftardan sonra gelen tatlı isteğine ne yapalım? Oruç tutanların vücudu, gün içerisinde uzun süren açlık durumlarından dolayı en kolay enerji karşılayabileceği karbonhidratlara ve tatlılara yönelim gösterir. Bu fizyolojik olarak çok normal bir durumdur. Tabii bir de işin içerisine Ramazan ayının tatlıları girdiğinde kontrol edilmesi biraz daha zor bir hal alır. Ama Ramazan ayının bir ay gibi uzun bir süre olduğunu düşündüğümüzde bu durumu mutlaka dengelemek gerekir. Peki nasıl?

İftar sonrası gelen tatlı isteğine en sağlıklı son! Geleneksel ramazan sofralarımızın vazgeçilmezinin tatlılar olduğunu biliyorum. Ve burada da bir diyetisyen olarak ‘yasak değil ama porsiyon kontrolü şart’ kozumu oynuyorum. Haftada 1-2 gün içeriğini sağlıklı hale getirdiğimiz 1 porsiyon sütlü tatlıları tercih edebiliriz. Peki diğer günler ne yapalım. Şimdi tarifini vereceğim hem su hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayan tarifimizi yapalım.

Freshberry Tarifi

-1 litre su

-6-7 adet çilek

-½ limon suyu

-½ limon dilimleri

-8-10 adet nane yaprağı

İnce ince doğradığımız çilekleri tüm malzemelerle suyumuza ekleyelim. 2 saat dolapta bekletip iftar sonrasında mutlaka 1-2 bardak tüketelim. Şifa olsun!

Ayrıca bu konuda harika bir blog yazım var. Gamze Altınay fit ramazan tatlıları diye aratırsanız bulabilirsiniz. Porsiyon kontrolü ile birlikte gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal