Kemik Sulu Köz Kırmızı Biber Çorbası

Kemik sulu ilik çorbası nasıl yapılır? İçerisindeki vitaminler nelerdir? Bu yazımızda adım adım aşamaları ile sizlerle...

23.02.2021-10:20 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-10:20) Kemik Sulu Köz Kırmızı Biber Çorbası

Kemik suyunun sağlık açısı ve kemik gelişimi için faydalarını saymakla bitmez. Bu besleyici suları yemeklerimize eklememiz sade tüketiminde daha kolay! Eklendiği yemeğe de çok lezzetlendiriyor.

İçerisinde barındırdığı kollajen, vitamin ve mineraller sebebiyle cilt kırışıklıkları, saç-tırnak sağlığı ve eklem esnekliğine fayda sağladığı bilinmekte.

İLİK İÇİN MALZEMELER

1 kg ilikli kemik

4-5 dal taze baharat (kekik, biberiye, defne yaprağı gibi)

Tuz, karabiber, su

HAZIRLAMA

Geniş ve derin bir tencereye tüm malzemeleri alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar içme suyu ilave edin. Kemiğin önceden temizlenmiş olmasına dikkat edin. Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve yaklaşık olarak en az 6 saat ağır ağır pişirin. İdeali 8-10 saat arası pişmesidir ama düdüklü tencere kullanarak bu süreyi 2 saate indirebilirsiniz.

ÇORBA İÇİN MALZEMELER

-500 gr kırmızı biber

-500 gr domates

-5 adet arpacık soğan

-2 diş sarımsak

-3 su bardağı su

-1 su bardağı ilikli kemik suyu

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-Taze fesleğen

-Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

İlk adım olarak kırmızı biberleri közleyin. Fırınınızı 250 dereceye üst taraf yanacak şekilde ayarlayın ve fırın tepsiniz üzerine alüminyum folyo serin.

Tepsiye kırmızı biberleri bütün olarak dizin ve arada ters yüz ederek 15-20 dk közleyin. Fırından çıkınca folyoyla sarıp kapalı bir kapta yumuşamaları için 10 dakika bekletin. Ardından derilerini soyup biberleri doğrayın.

Domatesleri rendeleyin, sarımsak ve soğanları incecik doğrayın.

Orta ateşte sarımsak ve soğanları zeytinyağında soteleyin. Ardından domates ve biberleri ekleyerek birkaç dakika kavurun.

Su, kemik suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek 15 dk kadar çorbayı pişirin. Sonrasında blender’da çekip 5 dk daha kaynatın.

Servis ederken taze fesleğen ekleyin ve isteğe göre 1-2 çay kaşığı krema gezdirerek hazır hale getirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal