Şilofta Nasıl Yapılır?

Antalya'ya özgü bir lezzet olan, hamilelik sonrasında süt artırıcı lohusa çorbası olarak da bilinen şilofta çorbası tarifini püf noktaları ile derledik. Şimdiden afiyet olsun!

23.12.2021-13:17 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-17:02)

Lohusa çorbası olarak da bilinen şilofta çorbası, Antalya’ ya özgü bir çorba olarak karşımıza çıkıyor. Coğrafi konumu neden ile Girit mutfağından da etkilenen bölge insanı anne sütünü artırdığı için bu çorbayı genellikle doğumdan sonra tercih etmektedir. İşte püf noktaları ile şilofta çorbası tarifi

ŞİLOFTA ÇORBASI TARİFİ

Erişte için gerekli olan malzemeler:

- Un

- Tuz

- Su

Çorbası için gerekli olan malzemeler:

- Su

- Toz şeker

- Tereyağı

- Çubuk tarçın

- Toz tarçın

- Karanfil

- Dövülmüş ceviz

- Susam

ŞİLOFTA ÇORBASI NASIL YAPILIR?


- Erişte için un ve tuzu bir yoğurma kabına alarak azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

- Hamurun üzerini örterek yarım saat boyunca dinlendirin.

- Hamurunuzu 2 mm kalınlığında unlanmış tezgahta merdane ile açarak erişte şeklinde ince şeritler biçiminde kesin.

- Çorba için suyu kaynatın ardından da kaynayan suyun içerisine hamurları ilave edin.

- Kaynayan suyun içerisine şekeri, tereyağını, tarçınları ve karanfili de ekleyin.

- Erişteler yumuşayana kadar pişirme işlemini devam ettirin. Eğer gerekiyorsa çok az daha su ilave edebilirsiniz. 

- Son kaynamasında kalan bütün malzemeleri de ilave ederek karıştırın.

- Şilofta çorbasını sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. 

- Eğer şilofta çorbasının şekeri az gelirse isteğe bağlı ekstradan bal ile tatlandırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal