Koltuklar Nasıl Temizlenir? Koltuk Temizleyicinizi Kendiniz Yapın!

Salonumuzun demirbaşı olan koltuk takımlarının temizliği gözünüzü korkutmasın. Ancak kullandığınız temizlik malzemeler kimyasal içerikli olduğu için koltuğunuza zarar verebilir. Bu nedenle bizde sizin için evde hazırlayabileceğiniz temizleyici tarifini derledik. Detaylar haberimizde…

02.05.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-16:16) Koltuklar Nasıl Temizlenir? Koltuk Temizleyicinizi Kendiniz Yapın!

Aslında koltukları temizlemek sandığınız kadar zahmetli bir iş değil. Koltuk minder kılıflarını söküp makineye attıktan sonra kalan kısımları etkili bir temizleyici ile temizlerseniz istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. İşte koltuk temizliğinde püf noktalar ve temizleyici tarifi…

İLK OLARAK SÜPÜRÜN

Koltukları temizlemeye süpürme işlemi ile başlayın. Koltuklarınızın üzerindeki kiri ve kalıntıları süpürerek ana tozu toparlamış olursunuz. Ahşap ya da metalden yapılmış koltuk parçalarınız var ise, ılık ve sabunlu su ile bu yüzleri temizleyin.

TEMİZLİK TALİMATLARINA UYUN

Koltuklarınızın yapıldığı malzemeye bağlı olarak verilmiş olan temizlik talimatlarına uyarak temizlemeniz çok önemli. Koltuklarınızı aldığınız zaman üretici firma tarafından size verilen belgeler arasında temizlikte uygulayabileceğiniz yöntemlerin yer aldığı açıklayıcı bir ibare mutlaka bulunmaktadır. Bu ibarelerde yer alan kodları şu şekilde okuyabilirsiniz:

W - Döşemeyi temizlemek için su bazlı deterjan kullanın.

S - Yalnızca kuru temiz (susuz) deterjan kullanın.

WS - Su bazlı veya kuru temiz deterjanlar kullanın.

O - Soğuk suda yıkayın.

X - Bir profesyonel tarafından temizlenmesini sağlayın.

TEMİZLEYİCİNİZİ KENDİNİZ YAPIN

Kumaş koltuklar için: ¼ bardak sirke, ¾ bardak su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanını bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Özellikle koltuğunuzda leke varsa direkt olarak o bölgeye bol miktarda püskürtün ve leke kaybolana dek bir bezle ovalayın. Noktayı kurutmak içinse ek bir bez kullanın.

Deri koltuklar için: ½ bardak sirke ile ½ bardak zeytinyağını iyice karıştırın. Sentetik malzemeler için: ½ bardak sirke, 1 bardak ılık su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanını karıştırın ve lekeli bölgeye püskürterek bir bez yardımıyla iyice ovalayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal