Kadayıf Böreği Tarifi

Daha önce tel kadayıfla defalarca tatlı yapmış olabilirsiniz. Peki ya hiç börek yapmayı denediniz mi? Tel kadayıfla yapacağınız bu böreğe bayılacaksınız. Kadayıf böreği tarifi…

Kadayıf Böreği Tarifi

Tadı damağınızda kalacak tarifi ile pastırmalı sucuklu kadayıf böreği ile sofralarınızı süsleyin…

MALZEMELER

  • 500 gram kadayıf
  • 5 su bardağı süt, 3 adet yumurta
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 200 gram pastırma
  • 2 adet parmak sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gram sosis
  • 2 adet kırmızıbiber ve sivri biber

NASIL YAPILIR?

Kadayıfın yarısını ortası delikli orta boy yuvarlak kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Üzerine sıra ile pastırma, dilimlenmiş sucuk, kaşar peyniri, dilimlenmiş sosis ve halka doğranmış biberleri yerleştirin. Kalan kadayıfı üzerine koyup biraz bastırın. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve tereyağını iyice çırpıp kadayıfın üzerine gezdirin ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri