14.01.2020-11:21 (Son Güncelleme:28.03.2024-19:36)


1

Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde kanserden kalp hastalığına, kansızlıktan enfeksiyona kadar birçok hastalığa iyi geliyor. Demir içeriği diğer meyvelere oranla oldukça yüksek olan dut, ağrıları dindiriyor, yaşlanma etkilerine meydan okuyor. İşte dutun bilinmeyen diğer faydaları…



2

1 avuç dutta günlük lif ihtiyacının yüzde 20’si bulunmaktadır.



3

İçeriğindeki resveratrol ile anti-aging kaynağıdır. Yapılan araştırmalar, resveratrolün kan basıncını düşürdüğünü ve kalp hastalığı riskini azaltabildiğini göstermektedir.



4

Antioksidandan bu kadar zengin bir meyve aynı zamanda serbest radikallerle savaşan kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu bir yapıya sahiptir.



5

Dut meyvesi çok yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve hasarlı dokuları onarmak için oldukça önemlidir.



6

Özelikle kuru dut demir için günlük değerin yüzde 30’unu içerir ve bu sayede kansızlık yaşayanlar için harika bir kaynaktır.



7

Demir içeriği sayesinde, vücudun oksijenden zengin kan hücrelerini taşımaya yardımcı olan dut yorgunlukla da savaşmaktadır.



8

Yine içeriğinde bulunan kalsiyum; kemik ve diş sağlığı için faydalıdır.



9

Dut antosiyanin açısından oldukça zengin iyi bir antioksidan kaynağıdır. Antosiyanin anti-inflamatuar etkisi ile ağrıyı azaltıcı ve iyileştiricidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR