İyi İletişim Kurmanın Yolları

Bu dünyada bulunan her insan farklıdır ve kendine has iletişim şekilleri vardır. İyi bir iletişim kurmak için insanların farklı olduğunu kabul ederek bu farklılıklara saygı göstermeli ve onları anlamaya çalışmalısınız. Peki bunun yolları nelerdir? İşte detaylar...

14.07.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-17:41) İyi İletişim Kurmanın Yolları

Kadınlar ve erkekler... Aynı dili konuşsak da bazen kelimelerden aynı anlamları çıkartmıyoruz. Bu da bazen kavgalı ya da tartışmalı bir iletişim kurmamıza neden oluyor.

SAĞLAM İLETİŞİMİN YOLLARI

Kadınlar, genelde karşısındaki kişinin söylediklerinin arasındaki anlamları okumaya çalışırlar. Diğer yandan erkekler daha gerçek anlamlıdır, bir şey söylediklerinde çoğunlukla sadece o şeyi demek istemişlerdir ve konuşmanın merkezinin de o konu üzerinden olmasını isterler.

Kadınlar iletişimi, duygularını keşfetmenin ve eşleri tarafından rahat hissettirilmenin bir yolu olarak görmek isterler. Yani bir kadın eşine derdini anlattığında çözüm aramıyor, sadece dinlenilmek ve rahat hissetirilmek istiyordur. Erkekler ise daha çok açık çözümleri, sağlıklı tavsiyeleri düşünmeye tercih ederler ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çözüme ulaşmak isterler. Bu durumda çiftler birbirlerinin ne aradığına dikkat ederek hareket edebilirlerse sağlıklı bir iletişim kurabilirler.

Erkekler çözülmesi gereken bir problem görecek ve problemi çözerek eşlerine özen gösterecektir. Bu, analitik olacağı, farklı sorunları çözme taktiklerini keşfedeceği ve bunları eşine iletmeye çalışacağı anlamına gelir. Bu sırada, kadınlar ise sadece kendilerini dikkatli dinleyen birini isterler. Burada erkekler, eşlerini daha iyi anlamak ve gerçekten dinlediğini hissettirmek için yürekten sorular sorarak ilişkisine ve aralarındaki iletişime yardımcı olabilirler. Erkekler genellikle iletişimsiz veya çekimser olarak görülebilir ve bu taraftan bakıldığında bu doğru gibi gelir. Ancak kadınların bu davranışın nedenlerini anlamaktan kazanacakları çok şey olabilir. Eğer eşiniz biraz izole halde görünüyorsa, büyük ihtimalle kendisi için kısa bir mola vermiş olduğu anlamına gelir. Bu mini boşluk video oyunları, televizyon izleme veya kitap okuma maratonu şeklinde olabilir. Bu durumda ona sadece biraz alan açın ve her şeyin yolunda olduğuna güvenin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal