Hint Kınası ile Saç Renginizi Değiştirin

Normal kınadan sıkılanların ilk tercih ettiği Hint kınası, genelde geçici dövme ve saç rengi değişim için kullanılır. Kolayca deri üzerine süslemeler yapabilmeyi sağlayan kınanın saçlar için faydaları vardır. Peki Hint kınasını nasıl kullanılmalıdır? İşte detaylar...

15.07.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-16:25) Hint Kınası ile Saç Renginizi Değiştirin

Hindistan ve Pakistan bölgelerinde yetişen Hinna bitkisinin yaprağından üretilen bu kınanın ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Kadınların genellikle bakımları için kullandıkları bu kınanın birçok avantajı vardır.  Saçlara ve deriye sağlığı etkilemeyecek şekilde uygulanabilir olması insanların tercih etme sebeplerinin başında gelir.

HİNT KINASI NASIL UYGULANMALIDIR?

Kınayı uygulamadan önce renginin sizi etkilemesi gerekir. Yani bu kınayı uyguladığınızda kendiniz saç renginizi beğenebilmelisiniz. Çünkü kınayı uyguladıktan hemen sonra saçınızın rengini bir başka renge dönüştürmeniz kolay olmayacaktır. İşlemin sonucunda ortaya çıkacak olan renk sizi mutlu edecekse işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Kına paketinin içinden çıkan poşetlerdeki kınayı saçınızın uzunluğu ile doğru orantılı miktarda boş olan bir kaseye dökün. Kınayı koyarken kolaylık sağlaması için bakım yağı ekleyin. Eklediğiniz yağ, kınanın renginde değişime yol açmaz sadece kınayı yumuşatmada yardımcı olur. Ardından içine su ekleyerek karıştırmaya başlayın. Uygun kıvama geldikten sonra saçınıza uygulayabilirsiniz. Temiz saçlarınızı tarayın. Daha sonra ellerinize plastik eldiven geçirin. Fırça yardımı ile kaptan kınayı alarak saçınızın bir bölümüne sürmeye başlayın. Kınayı saçlarınızın her tarafına iyice yedirin. Ara ara tarayarak kınanın her yere ulaşmasını sağlayın. Her yere sürdükten sonra saçınızı toplayın. Streç film ile toplu olan saçlarınızı sarın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı tamamen kurutabilirsiniz.

HİNT KINASININ FAYDALARI NELERDİR?

Saçların parlaklığını artırarak canlılık katar. Saç tellerinin daha kuvvetli bir yapıda olmasına yardımcı olur. Saçınızda kepek, sirke ve bit gibi saça ve sağlığa zararlı şeylerin oluşmasını engeller. Saç derisinde meydana gelen mantar ve egzama gibi problemlere karşı cildinizi korur.

İçeriğinde kimyasal hiçbir bir madde olmayan Hint kınası, saçın kopmasının ve kırılmasının önüne geçer. İnce saç tellerini besleyerek kalınlaşmalarını sağlar. Saçların sağlıklı olarak uzamasına yardımcı olur. Doğal bir ürün olmasının avantajları olsa da Hint kınasının kişilere göre dezavantajları da vardır. Alerjik reaksiyon gösteren bireylerin kullanması doğru değildir. Hint kınasının fazla renk seçeneğinin olmaması genellikle siyah renk sevenlerin tercih ettiği bir boya alternatifidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal