Hint Kınasının Saça Faydaları Nelerdir?

Hint kınasının saça faydaları nelerdir? Hint kınasının saça zararı var mı? Kına saça nasıl uygulanır? İşte Hint kınasının saça uygulanması ile ilgili merak edilenler...

15.06.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-09:20)

İçerisinde hiç kimyasal olmayan Hint kınası, sadece saçı boyamakla kalmadığı gibi içerisindeki maddeler sayesinde saçı nemlendirip yumuşatır ve kırıkların azalmasına fayda sağlar.

HİNT KINASININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Hardal yağı ile birleştirilen Hint kınası yapraklarını saça düzenli olarak uygulandığınızda hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır.

Aşırı kuru ve hacimsiz saçlar için, bir gece önce bir demlik siyah çayın içine kınayı atın ve demlenmeye bırakın. Sabah içine 1 yumurtayı iyice çırptıktan sonra koyun. Saçınıza ve saç derinize uygulayın, 1 saat sonra yıkayıp farkı kendi gözlerinizle görmeniz mümkün olacaktır.

Kepekle mücadelede etmek için, bir gece önce 2 yemek kaşığı çemen otunu suya koyun ve sabah blender dan geçirin içine 2 çay kaşığı kına koyup iyice karıştırın. Saç derinize masajla yedirip 1 saat bekletin. Sonra da sirkeli suyla saçlarınızı durulayın.

HİNT KINASI SAÇA NASIL UYGULANIR?

Koparak dökülmelere karşı, 1 yemek kaşığı hardal yağı, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırıp 20 dakika bekleyin sonrasında masaj yaparak saç derinize yedirin. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Düzenli kullanımda koparak dökülmelerde büyük fark olacaktır. Kınanın en öncelikli yararı tamamen doğal olmasıdır. Hamile kadınlar saçlarını boyatmak istediklerinde normal boyaların içindeki kimyasallar nedeniyle saçlarını boyamaları tehlikeli olacakken kınanın bir zararı ve yan etkisi bilinmemektedir. Hamilelik döneminde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

HİNT KINASININ SAÇA ZARARI VAR MI?

– İçinde kimyasal madde barındırmadığı için saçlara hiçbir zararı yoktur.

– Saça dolgunluk vermesiyle ön plana çıkan Hint kınası İçindeki minik moleküller sayesinde saç telinin içine işlemektedir ve böylece saç tellerini kalınlaştırarak dolgun bir görünüm verir

– Saç dökülmesini önlemedeki rolü büyüktür.

– Saçtaki beyazları tamamen kapatır. Sağlıklı ve beyazsız saçlara sahip olursunuz.

– Saçkıran ve bit ile mücadele etmede çok etkilidir.

– Rengi sadece kızıl olarak bilinse de farklı renk tonları da mevcuttur. Ayrıca Hint kınasının birçok çeşidi bulunmaktadır.

Özellikle saç dipleriyle problem yaşayanların tercih ettiği Hint kınası klasik bir yöntemdir. Saç derisinin yenilenmesi, onarılması ve nem kazanması için en temiz ve etkili boyama yöntemlerinden biri haline gelmiştir. Hint Kınasıyla saç boyamak, iyi düşünülmelidir. Zira faydaları olduğu gibi sonrasında kolay kapanan bir boya değildir. Hint kınasıyla boyadıktan sonra üzerine normal saç boyaları ile boyama işlemi yapılsa da çoğu kez denemeler başarısız olabilmektedir.

Hint kınası sonrası saçların Oreal teknikleriyle kuaför aracılığıyla açılması gereklidir. Bu da saçların erimesine ve esnemesine neden olur. Şayet uzun süre kullanım yapacaksanız, Hint kınası saçlarınızı beseler ve canlandırır. Düzenli olarak saça uygulanması gerekmektedir. İlk boyamada hemen etki sunmayabileceği bilindik bir gerçektir ancak düzenli biçimde Hint kınası ile saçları boyamak, saçların kolajen yapısının güçlendirir, saç tellerinin artmasına ve daha sağlam, gür, parlak ve dolgun saçlar kazanmanıza yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal