Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evlerinizin kapısını açtığınızda sizleri karşılayan ve evlerinizin bağlantı noktası olan antreleriniz nasıl daha şık ve zarif dekore edilir? Antrelerinizi nasıl değerlendirmelisiniz? İşte tüm bunlarla ilgili detaylar haberin devamında sizleri bekliyor.

15.06.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:44) Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Oturma odası, mutfak, yatak odası gibi evinizin ana kullanım alanları dışında kalan ve çoğu zaman özel olarak dekore edilmeyen antrelerinizi değerlendirmek ve evinize kazandırmak istiyorsanız bu haberin devamını okumalısınız.

Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evinizin kapısının açıldığı andan itibaren evle ilgili ilk izlenim oluşturan alanlardan biri de antrelerdir. Oturma odası, mutfak, yatak odası hatta tuvalet ve banyoların özel olarak dekore edildiği evlerde kullanılmayan alan olarak görülen antreleri oldukça şık ve zarif bir hale getirerek evin geri kalanına kazandırabilirsiniz.
Aslında evlerinizin diğer bölümleri arasında geçiş noktası olan girişler genel olarak dekore edildikten sonra hatırı sayılır şekilde değişiklikler yaratabilir. Bu sayede dekore etmiş olduğunuz antreleri evlerinize kazandırmış da olursunuz. Ayrıca evinizin diğer kullanım alanlarıyla ortak temada dekore ederek bir bütünlük sağladığınız antrelerinizi depolama alanı olarak da değerlendirebilirsiniz.

Antreler Nasıl Değerlendirilir?

Açıkta duran ve çirkin göründüğünü düşündüğünüz kaban, ayakkabı benzeri eşyalarınızı için en güzel alanlardan biri olan antrenizi daha derli toplu bir depolama alanı hale getirebilirsiniz.
Açıkta duran ve görüntü kirliliği yarattığını düşündüğünüz eşyalarınızı antrelerinize kapalı raf sistemi, gömme veya sürgülü dolaplarla yeniden dekore edip hem bol depolama alanı kazanmış olur hem de görüntülü kirliliği oluşturduğunu düşündüğünüz eşyalarınızı kaldırarak değerlendirebilirsiniz. Zaten var olan dolaplarınız veya raf sisteminiz varsa farklı renklere boyayarak da kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer antrelerinizde açıkta kalan ve yine hoş görünmediğini düşündüğünüz boru, kablo gibi alanları da boyayabilir hatta yaratıcı fikirler eşliğinde gizleyebilirsiniz.

Dar Antreler Nasıl Daha Geniş Gösterilir?

Bazı evlerin antreleri hem depolama hem de estetik aksesuarlar ekleme açısından daha geniş olduğu için dekorasyona oldukça elverişli olabilir. Bazı evlerin ise oldukça dar antreleri var ve eğer dekore edemeyeceğinizi düşünüyorsanız bir de bu fikirlere göz atın.

Antre dekorasyonunuzda alanı daha geniş göstermek istiyorsanız zeminde değişiklikler yapabilirsiniz. Daha açık renklerde parke veya seramikler kullanabilir zemini değiştirerek antrenizi olduğundan büyük gösterebilirsiniz. Karşılıklı ve açık renk boyalı duvarlarda küçük aynalar kullanarak ortamda genişlik algısını değiştirebilirsiniz. Büyük dolaplar koyamayacak kadar dar alanlarda da açıkta kalan eşyalarınızı depolayabilirsiniz. Bunun için hem estetik görünecek hem de saklama alanı bulunan ayakkabılık bölmesi olan veya sandığı olan puflar kullanabilirsiniz. Hatta manevi değer katmak isterseniz bunun gibi saklama alanını da içinde barındıran pufları kendiniz de yapabilirsiniz.
Duvarlarınızda parlak ve canlı renkler kullanabilir kontrast geçişler yaparak hem antrelerinize estetiklik katmış olacaksınız hem de geniş ve ferah bir görünüm sağlamış olacaksınız. Tüm bu fikirler sayesinde tamamen farklı ve yenilenmiş bir antreniz olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal