Akvaryum Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Akvaryum dekorasyonu nasıl yapılır, evde akvaryum dekorasyonu, akvaryum dekorasyonu, küçük akvaryum dekorasyonu, akvaryum tasarımı ve dekorasyonu, akvaryum dekorasyonu nasıl olmalı, bitkili akvaryum dekorasyonu nasıl olmalı?

15.06.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-15:03) Akvaryum Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Yaşam alanlarında sizlere eşlik eden küçük arkadaşlarınız olan balıklar için akvaryum dekorasyonu oldukça önemli. Küçük dostlarınız için akvaryum dekore ederken hangi akvaryum çeşitlerini tercih etmelisiniz, bitki, kum gibi tercih ederken nelere dikkat etmelisiniz ve akvaryum bakımı nasıl olmalıdır? Akvaryum dekorasyonu nasıl olmalı? Evde akvaryum dekorasyonu nasıl olmalı? 

Evlerde, iş yerlerinde ve hatta restoran gibi birçok yaşam alanında eşlik eden sevimli dostlarınız balıkların yuvası olan akvaryumlar sadece evlere uyum sağlaması için dekore edilirken değil balıklar için de oldukça hassas davranılması gereken bir konu. Bitkili akvaryum dekorasyonu nasıl olmalı?

AKVARYUM DEKORASYONU NEDEN ÖNEMLİ?

Akvaryum Dekorasyonu göz zevkinden ve ortama uygun dekorasyondan önce balıklar için büyük önem taşıyor. Göz zevkinizi düşünmeden önce balıklarınızı düşünmeli ve buna uygun bir akvaryum dekorasyonu yapmalısınız. Evlerinizde, iş yerlerinizde ve restoran gibi diğer yaşam alanlarında bulunan balıklarınızın veya su canlıların cinsleri büyük önem taşıyor. Balıklarınızın veya su canlılarınızın yaşadığı doğal ortamların neler olduğunu bilmeli ve sonrasında doğal yaşam alanlarına göre akvaryumlarınızı dekore etmelisiniz.

Aksi takdirde sevimli dostlarınızın doğal yaşam alanlarında olanından daha farklı davranışlar sergilediğini göreceksiniz işte bu nedenlerden ötürü akvaryum dekorasyonu oldukça önemli. Ayrıca akvaryumların konumlandırıldığı alanlarda oldukça önemli. Pencere önü ve balkon gibi ısı değişiminin olduğu alanlarda akvaryum konumlandırmamalısınız. Fakat sizlere eşlik eden dostlarınıza uygun akvaryum yaparken göz zevkinizi de koruyacak ve yaşam alanlarınızla uyum sağlayacak dekorasyonlar için ipuçlarımızı okumalısınız.

AKVARYUM ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Balıklarınızın veya diğer akvaryum canlılarınızın türüne, büyüklüğüne göre değişiklik gösteren akvaryum çeşitleri bulunmaktadır. Fanus akvaryumlar, duvara gömülü ya da silindir gibi çeşitli birçok akvaryum mevcut.

Işığa, ısıya veya havaya ihtiyacı olan canlılar için duvara gömülü akvaryum tercih etmemelisiniz. Büyümesi durmuş japon balığı gibi balıklarınız için fanus akvaryumlar oldukça elverişliyken, büyümeye devam eden balıklarınız için daha büyük akvaryumlar tercih etmelisiniz.

Beta kapları, fanus kaplar, tatlı ve tuzlu su balıkları için akvaryumlar, duvara gömülü akvaryumlar ve silindir akvaryumlar şeklinde açıklayabiliriz.

Hava, ısı ve ışık üçlüsüne ihtiyaç duyan balıkların kesinlikle duvara gömülü akvaryumlarda beslenmemesi gerekmektedir. Bunun dışında büyümeyi sürdüren balıklarında hiçbir zaman fanus kaplarda beslenmemesi daha doğru olacaktır. Hava motoru, ışık ve ısı sistemlerinin düzgün bir şekilde takılabilmesi ve faaliyetini gösterebilmesi için dikdörtgen formda büyük akvaryumların tercih edilmesi önerilmektedir.

Akvaryum kaplarının dekorasyon açısında uygulanması gereken bazı özellikleri vardır. Örneğin, akvaryumlar yerden yaklaşık olarak 50 cm yukarıda olmalıdır. Cam önü, kapı eşiği ya da balkonlar akvaryumlar için uygun konumlar değildir. Buradaki hava sirkülasyonu balıkları rahatsız edecektir. Yine de, akvaryumlar çok sıcak ya da çok soğuk yerlere konulmamalıdır. Ayrıca, akvaryumun konumu da doğrudan güneş ışığı almamalıdır.

AKVARYUMLARDA HANGİ MALZEMELER KULLANILMALI?

Akvaryumunuzda kullanacağınız malzemeler yine balıklarınızın veya diğer su canlılarınızın doğal yaşam alanlarıyla örtüşmelidir.  Doğal yaşam alanlarında bulunan bitkilere, taşlara, kumlara ya da ışıklara dikkat etmeli ve buna uygun olarak malzeme seçimi yapmalısınız.

Ardından eğer balıklarınızın renkliyse bulunduğunuz ortamı güzelleştirmek ve ev dekorasyonunuzla bütünleştirmek için siyah ince kum, koyu renkliyse beyaz renkli ince kum veya renkli taşlar kullanarak göz zevkinize hitap etmesini sağlayabilirsiniz. Balıklarınızın doğal yaşam ortamlarındaki malzemeler dışında kendi göz zevkinize hitap edecek testi, mercan, akvaryum kütüğü ve uygun arka planlar gibi onlarca akvaryum aksesuarlarıyla dekore edebilirsiniz.

Balıkların evlerimizdeki yuvası olan akvaryumlar, sadece boş bir camdan ibaret olmamalıdır. Çeşitli dekorasyonlar sayesinde hem balıkların yaşam alanı hem de evdeki akvaryum görünümü güzelleşecektir. Öncelikle akvaryum dekorasyonu için kullanılabilecek malzemeler aşağıdaki gibidir;

- Akvaryum arka cam dekorasyon resmi,

- Mağara,

- Kayalar,

- Deniz kabukları,

- Taşlar,

- İki parça gemiler,

- Çanlar,

- Kayalar,

- Kumlar,

- Tek parça gemiler,

- Küçük veya büyük çapalar,

- Fıçılar,

- Delik gemiler,

- Kütükler,

- Mercanlar,

- Sepetler,

- Dallar,

- Vatoz yuvaları,

- Balık evleri,

- Vatoz yavrulukları,

- Melek balığı yavrulukları,

- Deniz yıldızları,

- Kaplumbağa bahçeleri şeklinde çeşitlendirmeler artırılabilir.

Yukarıdaki malzemelerin tümü, aynı anda aynı akvaryumda kullanılmamalıdır. Özellikle arka plan manzaralar bir akvaryumda olmazsa olmazdır. Bunun dışında balıklara ya da kaplumbağalara uygun kumlar da akvaryumda yer almalıdır. Geri kalan tüm dekorasyon kişiye göre değişebilir.

AKVARYUM BAKIMI NASIL OLMALI?

Hem balıklarınız veya diğer su canlılarınızın yaşayabileceği hem de sizlerin göz zevkinize uygun akvaryum dekore ettikten sonra bir diğer önemli konu ise akvaryum bakımının nasıl olacağıdır. Uygun şekilde dekore edilmiş akvaryumlarınızın bakımı sizi çok yormayacaktır.

Ancak balıklarınız ve su canlılarınızın sağlığı için bakımına özen göstermeli, bakım takvimi oluşturmalısınız.  Belirli süreler içinde akvaryum sularınızı değiştirmeli, değiştirdiğiniz suyun sıcaklığına ve türüne dikkat etmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal