Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bir evde mutlu olmanın sırları nelerdir? Bu huzur bulduğumuz evimizi nasıl planlayıp, dizayn edebiliriz? Bize huzur, mutluluk veren bir evde bulunması gereken özellikler nelerdir? Ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte detaylar…

15.06.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:51) Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Hayalinizdeki ev dekorasyonu nasıl yapılır? Evimiz, yaşamımıza mutluluk, huzur veren bir mekandır. Dışarıdan evimize gitmek için can atarız. Tatilden bile evimize koşa koşa geliriz. Yaşamımız boyunca en büyük yatırımı, evimiz için yaparız. Yaşamımız boyunca hepimizin en büyük arzusu, isteği ve çabası, kendisine mutluluk veren bir evde yaşamak. Evimiz, sadece bizim yaşadığımız değil, sonraki kuşaklara miras bıraktığımız; yaşam tarihimizin varlığından geleceğimize kalan bir mirastır.

Yaşamımızı bu kadar etkileyen bir varoluşu olan bir evde mutlu olmanın sırları nelerdir? Bu huzur bulduğumuz evimizi nasıl planlayıp, dizayn edebiliriz? Bize huzur, mutluluk veren bir evde bulunması gereken özellikler nelerdir? Ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte detaylar…

18 Madde ile Ev Dekorasyonu İpuçları

  1. Evimizin ışıklandırma yapısı, bizim daha huzurlu mutlu hissetmemizin temel etmenlerindendir.
  2. Ev dekorasyonuna karar vermeden önce, daha önce tasarlanmış, evleri inceleyerek; nasıl bir tarz istediğinize karar vermemiz iyi olur.
  3. Evimiz, modern, klasik ya da ikisinin uyumlu bir birlikteliği tarzında bir seçimle dizayn edebiliriz.
  4. Evimize eşya alırken, kesinlikle rastgele değil, birbirine uyumlu olup olmadıkları düşünülerek alınmalıyız.
  5. Duvarlarımızın tarzı, rengi, bizim ruh halimizi etkiler. Bizim huzurlu hissetmemize neden olacak, boyalar, kâğıt kaplama, taş, tuğla, ahşap vs. tercihler arasında seçim yapabiliriz.
  6. Seçtiğimiz, boyanın, kâğıdın rengi, bizim huzurlu, pozitif veya negatif duygular hissetmemize neden olur. Bu nedenle seçimimiz kesinlikle duygusal dünyamıza olumlu etkide bulunacak bir seçim olmalıdır.
  7. Evimizin boyasını seçerken şunlara dikkat etmek gerekir: Evimiz yeterince ışık almıyor ise evin karanlık olmasına neden olacak koyu renk boya değil, aydınlık renk boya seçilmelidir.
  8. Sade, basit ve pratik düşünmek gerekir. Bu tür düşünceler, iyi bir evde oturmanızı kolaylaştıracaktır.
  9. Modern tasarımları tercih etmemiz, ev dekorasyonlarının daha fonksiyonel ve rahat olmasını sağlayacaktır.
  10. Az eşya kullanmak, ferah ve rahat bir dekorasyonda huzurlu yaşam sunar.
  11. Renk uyumu ile zevkli bir dekorasyon sağlayabilirsiniz: Duvar ve zeminin renk uyumu veya aksesuarların renkleri, evimizi daha güzel gösterecektir.
  12. Mobilyalarınızın rengini koyu istiyor iseniz; renk uyumu için halılar açık renk olmalıdır.
  13. Ahşap mobilyalar tercih edebileceğimiz gibi, ahşap olmayan tercihlerimiz de olabilir.
  14. Perdeleriniz, halılarınızın renk tonlarıyla uyumlu olmalıdır.
  15. Alanın darlığı ve genişliğine göre, halılar tercih edilebileceği gibi, kilimler de tercih edilebilir.
  16. Evimizde kullandığımız aksesuarlar, ev içinde kullandığımız eşyalarımızın renkleri ile uyumlu olmalı.
  17. Evin her bir bölümü için farklı ışıklandırma araçları seçilebilir. Bazı bölümlerde tam bir aydınlatma gerekli olurken, yatak odası gibi loş ışık tercih ettiğimiz bölümler de olabilir.
  18. Yatak odamızda az eşya bulundurmak, ferah oluşu, huzurlu uykular uyumamızı sağlar.

Ev Dekorasyonuyla mutlu, huzurlu bir ev için yukarda verilen başlıklar önemli ve gereklidir. Bu özelliklere dikkat edildiği durumda, kişi kendisini mutlu olabileceği, huzurlu hissedeceği, yaşanabilir bir yuvayı yaratmış olur. Ev dekorasyonu nasıl yapılır diye kendinize sormadan önce nasıl bir tarz istediğinize karar vermeniz gereklidir.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal