Dar Uzun Balkon Dekorasyonu

Özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde balkonlar, betonlaşmış, dört duvar arasından çıkmak isteyen kent sakinlerinin nefes alması için dışarıyı gördüğü, oturduğu, yaşamayı tercih ettiği mekanlardır.

15.06.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:42) Dar Uzun Balkon Dekorasyonu

Uzun ve dar balkonlar, geniş ve uzun balkonlar kadar, işlevsel kullanıma sahip değildir. Bu nedenle farklı işlevsel tasarımlar yapmak gerekir. Dar uzun balkon dekorasyonu için seçenekler kısıtlıdır.

Dar ve uzun balkonu işlevsel kılmak için nasıl bir dekorasyon kullanılabilir? Dar, uzun balkonumuzda istediğimiz gibi bir alanı nasıl yaratabiliriz? Elbette pek çok fonksiyonel seçenek sıralanabilir:

  1. Dar uzun balkon dekorasyonu için dar ve işlevsel eşyalar seçmek gerekir.
  2. Karanlığı uzaklaştıracak, açık renkli tonda eşyalar tercih edilmeli. Gözleri yoran renklerden uzak durulmalı
  3. Dar sandalye, koltuk veya sedir daha az yer kapladığı için hem de rahatlık sağladığı için tercih edilebilir.
  4. Daha az eşya tercih edilmeli, bu daha ferah bir duygu yaşamamızı sağlar.
  5. Başınızın yukarısına denk gelecek kullanılışlı gizli dolaplar, yapılabilir.
  6. Balkonunuzda, yemek, kahvaltı gibi ihtiyaçlarınızı gidermek için, tekerlekli, taşınabilir, dikdörtgen bir masa tercih edilebilir.
  7. Kitap okumak ve müzik dinlemek için işlevsel bir raf yapılabilir.
  8. Doğayı içimizde hissetmek için raflara çeşitli çiçek saksıları konabilir.
  9. Yere dar ve uzun bir renkli kilim serilmesi, tercih edilebilir.
  10. Doğadan gelen ahşap pratik mobilyalar tercih edilebilir.
  11. Sandalye, koltuk, sedir gibi ahşap mobilyaların üzerine çeşitli renklerde minderler, serilerek, balkonda renkli bir yaşam sağlanabilir.
  12. Balkonda, geceleri rahatlıkla oturup nefes almak isteyebiliriz. Bu nedenle ışıklandırma çok önemli. Duygusal dünyamızın ihtiyacına, tercihine göre, loş veya aydınlık uygun ışıklandırma tercih edebiliriz.
  13. Doğayı çok seviyor ve balkonumuzda küçük bir çiçeklik bahçe oluşturmak istiyorsak, balkonun duvarlarına yaslayacak şekilde dar raflar yaparak, çiçeklerimizi yetiştirebiliriz.
  14. Yapılan dar raflara, bizim için çok özel olan aksesuarlarımızı yerleştirebiliriz.
  15. Duvarlara sarkaçlar asarak, çiçeklerimizi, aksesuarlarımızı yerleştirebiliriz.
  16. Pratik kapanabilir ve açılabilir masa, sandalye, dolap gibi balkon mobilyası tercih edebiliriz.
  17. Balkon, açık havada, kapatılmamış bir mekân ise kolay toz alabilir. Bu nedenle zeminin, mermer, taş, kalebodur gibi malzemelerle yapılmış olması, kolay temizlenir ve yıkanır olmasını sağlar.
  18. Trafiğin yoğun olması, çok toz ve gürültü nedeniyle balkonu pimapen vs. gibi özelliklerle kapatarak, yine oturulabilir, rahat bir mekâna dönüştürebilirsiniz.
  19. Balkonun uygun bir köşesine çok sevdiğimiz bir tablo ve benzeri dekoratif sanat eseri asılarak, kişisel, duygusal, sanatsal açıdan kendimizi içinde mutlu ettiğimiz bir köşe yaratabiliriz
  20. Taş ve tuğla özelliklerinden yararlanarak, balkon dekorasyonunun daha doğal bir özellik taşımasını sağlayabiliriz.

Oturduğumuz, dar uzun balkonumuzu, yukarıdaki özelliklerden yararlanarak fonksiyonel dizaynı tercihle, okuma, müzik dinlenme, çevreyi seyretme, kahvaltı yapma, yemek yemek gibi yaşamımıza dair pek çok şeyi özellikle nefes almayı tercih ettiğimiz, mutlu yaşanabilir bir mekân haline çevirebiliriz. Dar uzun balkon dekorasyonu için portatif eşya seçimi yapılması son derece önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal