Alçı Duvar Nasıl Yapılır?

Yapımı oldukça basit ve maliyeti uygun alçı duvar nasıl yapılır? Alçı duvar yapımında hangi malzemeler kullanılmalıdır, nasıl dekoratif görüntü elde edilir? Detayların devamı için haberi okumaya devam edin.

15.06.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:38) Alçı Duvar Nasıl Yapılır?

Bulunduğunuz ortamlardan sıkıldıysanız ve duvarlarınızda değişiklik yapmak istiyorsanız alçı duvar ile dekorasyon son dönemlerde oldukça sık kullanılmaya başlandı. Alçı kullanarak eğer siz de oldukça uygun fiyatlara evinize yeni bir hava katmak istiyorsanız alçı duvar nasıl yapılır sizler için derledik.

Hem ekonomik olması hem de aklınızda olan şeyleri duvara yansıtabilme imkânı sunduğu için alçı duvar yapımı oldukça zevkli olacaktır. Evinizin için de istediğiniz herhangi bir odada herhangi bir duvara veya bütün duvarlara bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Eğer evinizde düşlediğiniz tuğla veya taş görünümlü alçı duvar ise uygun fiyatlarla gerçekleştirmek için gerekli olan malzemeler;
• Sıva alçısı
• Su
• Bant veya Stencil
• Mala
• Sünger
• Boya
• Cetvel

Alçı ile Tuğla Görünümlü Duvar Yapımı Nasıl Olur?

Evinize farklı bir hava katarak farklı şekillerde alçı duvar yapmak için gerekli malzemelerinizi tamamladıktan sonra alçı harcınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Belirlediğiniz oda ve duvarlarda büyüklük önemli bir unsurdur. Duvar veya duvarların büyüklüğüne dikkate alarak alçı ve suyu karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar karıştırmalı ve gerekli harcı hazırlamalısınız. Ardından duvarına herhangi bir ön işlem yapmadan önce bant veya stencili belirli aralıklarla tuğla görüntüsü verecek şekilde yapıştırmalısınız.

Eğer stencil kullanacaksanız duvarınıza ilk önce yapıştırıcı sprey sıkmalı hemen ardından stencili yapıştırmalısınız. Bu işlem duvara daha iyi yapışmasını ve daha sonradan oluşacak kalkma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Daha sonra mala yardımı ile yapmış olduğunuz alçı harcı ile bir kat sıva yapmalısınız. Sıva işlemini tamamladıktan sonra duvara yapıştırmış olduğunuz bant veya Stencil üstüne harcı sürmeye başlayabilirsiniz. Uygulamayı yapmış olduğunuz alçı duvarda doğal bir tuğla veya taş duvar görüntüsü istiyorsanız kendinize zarar vermemek için eldiven giyerek çivi ya da çubuk yardımıyla stencil üstüne küçük çizikler atabilir, oyuntular yapabilirsiniz.

Çivi ya da çubuk kullanmak istemiyorsanız nemli ve delikli bir sünger ile alçı yaptığınız kısımların üzerinden geçerek de doğal bir tuğla duvar görüntüsü elde edebilirsiniz. Bütün işlemlerin ardından duvar kurduktan sonra tuğla görüntüsü isterseniz kırmızı ve kahverengi duvar boyalarını karıştırarak boya yapabilirsiniz ya da taş görüntüsü vermek istiyorsanız yine istediğiniz renklerde duvarınıza boya yapabilirsiniz.

Eğer görsel sanatlar konusunda yetenekliyseniz alçı harcıyla duvara farklı desenler çizebilir ve duvarınızı tablo olarak kullanabilir istediğiniz renk ve desende duvarlar elde edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal