Havuzdan Sonra Saç Bakımı

Havuz sonrası saç bakımı yapılmadığında saçlarda kırılma ve dökülme de meydana gelebilir. Peki, havuz sonrasında nasıl bakım yapılmalı? Hangi ürünleri tercih etmemiz gerekiyor? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

15.06.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:42) Havuzdan Sonra Saç Bakımı

Havuz içindeki klor, suyun kireç oranı ve tüm gün güneş ısısı altında kalan saçlar yaz tatilinde yıpranmaya meyillidir. Saç bakımını yapmayı ihmal etmeniz saç renginin solması, saçların cansız ve mat görünmesine sebep olur.

Havuzdan Sonra Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Havuzdan sonra saç bakımı yapmayı ihmal etmemelisiniz. Günlük saç bakım ürünlerinin yanı sıra daha etkili ürünler tercih etmeli, daha yoğun bakım yapmalısınız. Tatilde yapacağınız bakımlarla saçlarınızın aynı canlılığını korumasını sağlayabilirsiniz.

• Havuzdan sonra saçlarınızı şampuanla temizlemeniz gerekiyor. Havuzdan çıkar çıkmaz kullanabileceğiniz köpürmeyen şampuanlar vardır. Havuz sonrası sülfatsız şampuan kullanabilirsiniz.

• Sülfatsız şampuanı saç diplerine masaj yaparak uygulamanız ve saç uçlarını nazikçe temizlemeniz gerekiyor.

• Saç renginin solmaması için güneş ışınlarına koruyan bakım ürünleri kullanmalısınız. Havuzdan çıktıktan sonra saçınızı temizleyin ve saç spreyi kullanın. Güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan saç spreylerini birçok markada bulabilirsiniz.

• Saçların yeterince nem alması ve canlı görünmesi için saç kremi de kullanmalısınız. Şampuan seçiminde olduğu gibi saç kremi seçiminde de sülfatsız kremler tercih edebilirsiniz. Fazla ürün kullanmak istemiyorsanız krem şampuan daha kolay kullanım sağlayacaktır.

Havuz Sonrası Hangi Saç Bakım Ürünleri Kullanılmalı?

Havuz sonrası saç bakımı havuzdan çıkar çıkmanız yapılmalıdır. Saçlarınızı nazikçe temizleyerek güneş spreyi sıkabilir ve kırılmalarını önleyebilirsiniz. Ancak bu bakım saçın sağlıklı kalması için yeterli değil. Tatilde saçlarınız yoğun güneş ışınına ve klora maruz kalacağı için saç maskeleri yapmalısınız. Saç bakım ürünleri arasına mutlaka bakım yağları ekleyin. Yaz tatilinde en kolay bakımı doğal yağlarla yapabilirsiniz.

Saçlara en iyi gelen bakım yağlarından biri Hindistan cevizi yağıdır. Bu mucizeden yaz tatillerinde de yararlanabilir ve saçlarınızın canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını şampuanınıza karıştırabilirsiniz. Geceleri yağı ile masaj yaparak saçınızı sarabilir ve büyün gün saçın ihtiyacı olan nemi almasını sağlayabilirsiniz.

Saçların sağlıklı kalması için yapabileceğiniz uygulamalardan biri de zeytinyağı ile masaj yapmak. Zeytinyağını direkt saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Saçın istediği nemi alması için 1 saat bekletmeniz yeterli. Daha sonra durulayabilirsiniz. Saç bakımı için kullandığınız kremlerin ve şampuanların içine de birkaç damla zeytinyağı damlatmanız etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Güneşten Zarar Gören Saçlara Nasıl Bakım Yapılmalı?

Havuz sonrası saç bakımı yapmamanız halinde saçlarınızın kırıldığını ve renginin solduğunu fark edebilirsiniz. Güneşe maruz kalan saçlar, zararlı ışınlardan oldukça etkilenir. Bu nedenle güneşte yıpranan saçlar için özel bakım ürünleri kullanmanız gerekiyor. Banyo öncesi saç maskesi alırken içeriğinde Hindistan cevizi yağı olmasına dikkat edin. Saçların canlı görünmesi ve istediği nemi alması için bu ürünler doğru seçimler olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal