Saç Boyama Tüyoları

Saç birçok kadının oynamayı sevdiği sıklıkla değişik modeller ve renkler denemekten keyif aldığı bazılarının da değişiklikten kaçınıp kendi modelini elde ettikten sonra senelerce aynı saçı kullanmayı sevdiği ama her kadının mutlaka bakımlı durmasını istediği parçamız.

15.06.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:56) Saç Boyama Tüyoları

Saç birçok kadının oynamayı sevdiği sıklıkla değişik modeller ve renkler denemekten keyif aldığı bazılarının da değişiklikten kaçınıp kendi modelini elde ettikten sonra senelerce aynı saçı kullanmayı sevdiği ama her kadının mutlaka bakımlı durmasını istediği parçamız. Bu yüzden saç boyama tüyoları yazımızda boyamadan, bakıma, kesime kadar birçok bilgiye erişebileceksiniz yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyunuz.

BAKIM

Saç boyama tüyolarını merak ediyorsanız eğer atlamamanız gereken bir diğer kuralda kesinlikle boyadan önce bakım yapmanız gerektiği. Çünkü saçınız eğer bakımsız ise ne yaparsanız yapın sağlıklı ve güzel gözükmeyecektir. Bu yüzden öncelikle bakım yapıp sonrasında saçınıza boya işlemi uygulamanız da yarar var. Evde yapacağınız ılık yağ bakımı, hindistan cevizi yağı gibi yağlarla bile hafta da 3 defa uygulayarak saçınızı sağlıklı hale dönüştürmeniz mümkün olacaktır.
Eğer ilk defa saç boyayacaksanız renk seçiminize çok dikkat etmelisiniz. Çok radikal kararlar vermek sonradan pişman olmanıza sebep olabilir. Saç renginizden çok açık ya da çok koyu bir ton istiyorsanız özellikle ilk defa boyayacağınız için ilk etapta kendi saç renginizden 1-2 ton açık veya 1-2 ton koyu boyamanız en mantıklısı olacaktır. Karşılaştığınız sonuçtan memnun kaldığınız da ise saçınızı daha fazla koyulaştırıp, açarak kullanmaya devaö edebilirsiniz.

EVDE SAÇ BOYAMA

Eğer bütün bunları kararlaştırıp evde saç boyamaya karar verdiysek boya markamızı ve rengimizi tercih edip seçtikten sonra, fırçamızı, hazırlayıp son olarak ta boyamızı hazırladıktan sonra boyama işlemine hazırız. Saçlarınız omuz hizasından uzun ise her ihtimale karşı iki kutu boya bulundurmanızı tavsiye ederiz. Yetmemesi durumuna hazırlıklı olmanıza karşın. Saç boyama tüyoları denildiğinde en önemlisi boyama şimdi gelelim boyama kısmına;

Yapılacaklar

Öncelikle saç boyasının üzerindeki talimatları iyice okuyunuz. Ve size alerji ve benzeri gibi herhangi bir sağlık sorununa yol açmayacağından emin olun.

Gözden çıkarabileceğiniz bir kıyafetiniz olsun üstünüzde boyama işleminizi yaparken çünkü üstünüze boya gelmesi durumunda dökülen yerin rengi açılacak ve kıyafetinizi bozmuş olacaksınız.

Boyanın tırnaklarınıza gelmemesine çok çok dikkat edin elinizde eldiven bile olsa küçük bir delikten giren boya tırnaklarınızın rengini değiştirebilir ve uzun süre eski haline kavuşmaz. Ya da boyama işleminden önce ellerinizde koyu renkte bir oje olursa teması engellemiş olursunuz.

Vazelin yardımı ile alnınızı, kulaklarınızı koruma altına almalısınız boya gelirse orada kararmalar oluşmaması adına.

Cildinize gelmesi ihtimaline karşı yanınızda ıslak mendil bulundurmanızda yarar var.

Eğer saçınız kalın telli ise ince telli saça nazaran boyayı daha geç emer ve bekleme sürenizin daha fazla olması gerekir bu yüzden bekleme sürenizi de iyi ayarlamayı unutmayın.

Saçlarınızı tutamlara ayırmak için farklı bir tarak olması yanınızda sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

Boya yapmadan önce eğer saçınızı birkaç gün yıkamazsanız boyanın yaratacağı alerjik reaksiyonlara karşı saçınızı korumuş ve boyanın saçınıza daha iyi yapışmasını sağlamış olacaksınız.
Saç boyama tüyoları dendiğinde araştırdıklarımızı size anlattık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal