Hafıza Sildirme Yöntemi İşe Yarıyor mu? Yan Etkileri Var mı?

Yağmur Tanrısevsin ve daha önceleri de Merve Boluğur ile gündeme gelen hafıza sildirme kullanılan bir yöntem mi ve gerçekten işe yarıyor mu? Sorularını cevaplayacağız.

03.12.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-10:55)

Hafıza sildirme Avrupa’da kullanılan bir yöntem. Ancak büyük yan etkilere sahiptir. Peki, nedir hafıza sildirmenin yan etkileri?

HAFIZA SİLDİRME YÖNTEMİ İŞE YARIYOR MU? YAN ETKİLERİ VAR MI? 

Psikolojik problemleri olan insanların kötü anlarını silme ya da hafızayı tamamen silerek tekrardan yaşama başlamaları sağlanmak için 17. yüzyıl başlarında ortaya çıkartılan bir metotlar. O senelerde yöntem akıl hastaları ve hayvanlar üstünde yapılmıştır. Pozitif etkiler alınsa da yan etkileri çok ağır olduğundan uzun zaman şiddeti ağırlaşmadıkça hastalara uygulanmaktan uzak durulmuştur. Teknolojinin gelişimi ile geliştirilen bibonlar şizofreni hastaları için uygun duruma getirilmiştir. Fakat tedavi neticelerinin olumsuzluğu fazla olduğundan yaygın şekilde kullanılmamaktadır. Son şekilde günümüzde bu yöntemde belirli alanlar tespit edilip yapıldığı için kullanımı artış göstermiştir. Türkiye’de yaygın olmayan bu tedavi metotunun aksine Avrupa’da yaygın olarak uygulanıp kullanılıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal